Kamničanke tudi drugič boljše od švicarskih prvakinj

Odbojkarice Calcit Volleyja so na povratni tekmi prvega kroga pokala CEV v gosteh premagale Viteos Neuchatel s 3:1 (17, -21, 21, 21). V prvi tekmi pred osmimi dnevi v Kamniku so s 3:2 (20, -25, 22, -23, 10) prav tako slavile slovenske državne prvakinje, ki so se tako uvrstile v osmino finala. Kamničanke v nedeljo, 28. novembra, ob 18. uri, v mariborski športni dvorani Lukna, čaka derbi desetega kroga Sportklub prve odbojkarske lige z Novo KBM Branikom.

Viteos Neuchatel – Calcit Volley  1:3 (-17, 21, -21, -21)
Neuchatel – Športna dvorana de la Riveraine, gledalcev 400, sodnika: Taran (Romunija), Lot (Italija).

Viteos Neuchatel: Muller, Muenstermann, Petitat, Mottis (L), Sulser 7, Đapić 1, Gross 9, Boillat 2, Troesch, Knutti, De Micheli, Scambray 18, Wassner 8, Holt 17. Trenerka: Lauren Bertollaci.
Calcit Volley: Pavlović Mori 8, Špoljarič (L), Mihevc 1, Javornik, Radišković 17, Brulec Kostić 15, Lenart, Boisa, Janežič (L), Charuk 19, Sillah 9, Zorman 1, Čižman. Trener: Gregor Rozman.

Slovenske državne prvakinje so v Švico prispele že v sredo dopoldne, tako da so imele dovolj časa, da so se spočile za povratno tekmo z lani najboljšo švicarsko ekipo, v kateri jih je v naslednji krog vodila kakršnakoli zmaga, v primeru poraza z 2:3 pa bi se igral t. i. zlati niz. Vendar so Kamničanke vse dvome rešile že po rednem delu igre, ko jim je nekoliko padla zbranost le v drugem nizu, v preostalih treh pa so bile v vseh elementih igre boljše in se zasluženo veselile končnega uspeha. V osmini finala se bodo pomerile s turško ekipo Eczacibasi iz Istanbula. Prva tekma bo v Kamniku.

Prvi niz je minil v znamenju Lucille Charuk. Izkušena kanadska blokerka je bila v navezi s podajalko Evo Pavlović Mori nerešljiva uganka za domačo ekipo, ki je Kamničankam sledila le do izida 9:10. V tem delu igre sta bili v kamniški ekipi najbolj razpoloženi Andjelka Radišković in Olivera Brulec Kostić, po prvem od treh blokov Charukove v uvodnem nizu in zaostanku petih točk (8:13) pa je domača trenerka Lauren Bertolacci vzela svoj prvi polminutni odmor. Z blokom Samire Sulser so domačinke svoj zaostanek znižale na dve točki (11:13), vendar so Kamničanke spet lažje zadihale po novem bloku, tokrat Pavlović Morijeve, saj so spet prišle do petih točk prednosti (17:12). Do konca niza so varovanke Gregorja Rozmana svojo prednost le še povečale, niz pa se je končal z dvema blokoma Charukove, ki je ob treh blokih dosegla še pet točk v napadu in to ob stoodstotni učinkovitosti.

Drugi niz se za kamniško ekipo ni začel tako obetavno, kot se je končal prvi, za nameček pa se je pri zaostanku dveh točk (5:7), poškodovala Naja Boisa, v Švico pa ni potovala Mija Šiftar. Namesto nje je v igro na mesto sprejemalke vstopila Fatoumatta Sillah, domačinke pa so z asom Holt svojo prednost podvojile (10:6). Po bloku Olivie Wassner je bilo že 13:8 za odbojkarice iz Neuchatela, ki so tudi v končnico niza vstopile s petimi točkami prednosti (21:16). Čeprav so Kamničanke z asom Anje Zorman svoj zaostanek znižale na tri točke (18:21), do napete končnice ni prišlo, kajti drugo zaključno žogo je za domačinke izkoristila Kyra Holt.

V začetku tretjega niza so kamniške odbojkarice spet prišle do svoje igre in po točki Pavlović Morijeve povedle s 7:4. Na 12. točki so švicarske odbojkarice izid izenačile, razpoložena Kyra Holt pa jih je popeljala še do vodstva s 13:12. Toda po polminutnem odmoru so Kamničanke vajeti igre vzele v svoje roke. Z blokom Pavlović Morijeve, v celotni tekmi jih je dosegla kar šest, so povedle s 14:13, na servis Zormanove in uspešnemu napadu Radiškovićeve je bilo 17:14 za Calcit Volley, ki je po dveh zaporednih blokih domačinkam pobegnil že za pet točk (20:15). Čeprav so preko Brulec Kostićeve izkoristile šele tretjo zaključno žogo, njihovo vodstvo z 2:1 ni bilo vprašljivo.

Z zmago v tretjem nizu so si Kamničanke zagotovile najmanj zlati niz, seveda pa so želele tekmo končati v rednem delu igre. Toda tudi Švicarke so imele svoje načrte in na servis neugodne Holtove so jim sredi niza s štirimi zaporednimi točkami pobegnile na 14:10. Trener kamniške ekipe, Gregor Rozman, je posegel po svojem prvem polminutnem odmoru v četrtem nizu, ki se mu je obrestoval, saj so že na 15. točki njegove varovanke izid izenačile, z uspešnim napadom Brulec Kostić pa so po daljšem času prišle tudi do vodstva (18:17). Domača ekipe je vzela polminutni odmor, kamniška pa je po njem dosegla še dve točki, prednosti treh točk pa ni več izpustila iz rok. Tekme je bilo konec po dveh zaporednih točkah Radiškovićeve.

Avtor: Calcit Volley Kamnik; Foto: Klemen Brumec

 

Tagi