Kamničanke še do svojega tretjega letošnjega finala

Odbojkarice Calcit Volleyja so v drugi polfinalni tekmi končnice Sportklub prve odbojkarske lige za ženske v gosteh premagala SIP Šempeter s 3:1 (-14, 14, 19, 17). S to zmago so se uvrstile v finale končnice državnega prvenstva, saj so v prvi tekmi doma zmagale s 3:0, v finalu pa se bodo pomerile z Novo KBM Branikom. Še pred finalno serijo državnega prvenstva bodo z Mariborčankami v nedeljo, 24. marca, ob 17. uri, v dvorani Bonifika v Kopru igrale še finale pokala Slovenije.

SIP Šempeter – Calcit Volley 1:3 (14, -14, -19, -17)
Šempeter – Dvorana OŠ Šempeter, gledalcev 250, sodnika: Valentar, Miklošič.

SIP Šempeter: Božič 2, Koren, Lebič, Puckmeister 5, Jelen (L), Bavdaž, Anas. Žnidar 5, Bulc 11, Ana Žnidar, Kogelnik 6, Sevčnikar, Eržen 17, Kadunc (L), Kranjc 9. Trener: Beno Božič
Calcit Volley: Rituper 1, Radišković 5, Šen 1, Najdič 6, Hutinski 11, Boisa 6, Charuk 11, Grubišič Čabo (L), Gašperlin, Pucelj 24, Čižman, Banko (L). Trener: Bruno Najdič.

Pred šestimi dnevi so Šempetranke v polfinalu pokala Slovenije Kamničankam odvzele tretji niz, drugega pa so izgubile na razliko, zato pa so bile aktualne državne prvakinje precej boljše v prvem in četrtem nizu. Le dva dni pozneje so varovanke Bruna Najdiča v prvi polfinalni tekmi končnice državnega prvenstva z veliko težavami v uvodnem nizu le strle odpor svojih nasprotnic, ki potem v drugem in tretjem nizu niso bile več blizu presenečenja. Kako neugodne so lahko šempetrske odbojkarice v svoji dvorani, so Kamničanke spoznale tudi v nocojšnji tekmi, v kateri so bile v prvem nizu nadigrane, v nadaljevanju pa je le prišla do izraza njihova večja kakovost. Z zmago so se uvrstile še v svoj tretji letošnji finale. V prvem so v srednjeevropski ligi premagale zagrebško Mladost, v obeh domačih tekmovanjih pa bo njihova zadnja ovira Nova KBM Branik.

Neobremenjene domačinke so na najboljši možni način začele uvodni niz, saj so po dveh zaporednih točkah Maše Božič povedle z 8:5, po uspešnem napadu Darje Eržen pa z 10:6. Čeprav so se jim gostje po dveh blokih Sare Hutinski približale na točko zaostanka (9:10), so po asu Eve Kogelnik Šempetranka spet pobegnile za štiri točke (13:9). S tem pa težav za kamniško ekipo še ni bilo konec, kajti po napadu Anastazije Žnidar je bilo 16:11, po asu Ane Mojce Kranj pa že 19:12. Bruno Najdič je vzel še svoj drugi polminutni odmor, toda po njem je Katarina Brulc dosegla dve zaporedni točki, s čimer je bil niz odločen.

Popolnoma drugače so gostje začele drugi niz, ko so po točki Lucille Charuk povedle s 5:2, po točki Maše Pucelj z 9:3. Čeprav so Kamničanke vodile tudi še z 12:6, so Šempetranke na servis Bulčeve prepolovile svoj zaostanek (9:12). Toda do preobrata ni prišlo, kajti po bloku Sare Najdič 16:11 za Calcit, po dveh točkah Charukove in asu Naje Boise pa že 19:12. Do konca niza, ki ga je z asom končala Najdičeva, so domačinke osvojile le še dve točki.

Tudi začetek tretjega niza je pripadel gostujočim odbojkaricam, ki so po bloku Charukove domačinkam pobegnile za štiri točke (7:3), po novi, že štirinajsti točki Pucljeve na tekmi, pa za šest (13:7). Visoke prednosti Kamničanke niso zapravile, še več, po novi točki Pucljeve so prišle do osmih zaključnih žog za vodstvo z 2:1 v nizih. Izkoristile so tretjo in še to po polminutnem odmoru Najdiča, ki ni želel ničesar prepustiti naključju, spet pa je bila v glavni vlogi 18-letna Žužemberčanka v kamniškem dresu.

Četrti niz so Kamničanke začele z vodstvom 3:0, v napadu je bila uspešna Hutinskijeva, po novem bloku Charukove pa je bilo 5:1. Vendar se Šempetranke niso sprijaznile s porazom, kajti na servis Bulčeve so po točki Erženove izenačile na 6:6. To je bilo tudi zadnje izenačenje na tekmi, kajti po njem so gostje dosegle tri zaporedne točke, na servis Najdičeve pa so domačinkam pobegnile že za sedem točk (15:8). Visoke prednosti niso več izpustile iz rok, do zmage pa so prišle po lastni napake domače ekipe.

Avtor: Calcit Volley; Foto: Klemen Brumec

 

Tagi