Kamničanke doživele prvi poraz po petih tekmah, Formis bo zdaj sam na prvem mestu

V derbiju osmega kroga 1B. DOL za ženske so odbojkarice Formisa v Stranjah premagale drugo kamniško ekipo s 3:0 (24, 16, 23). Za Kamničanke je bil to prvi poraz v petih tekmah, medtem ko so Hočanke še naprej brez poraza. V prihodnjem krogu bo Calcit Volley II v soboto, 5. decembra, gostoval v Kranju pri Triglavu.

Pred derbijem v Stranjah sta bili obe ekipi brez poraza, brez poraza pa so za zdaj še Pucončanke, ki pa so odigrale le dve tekmi. V Stranjah so bile bolj zbrane gostje iz Hoč, ki so slavile v napetih končnicah prvega in drugega niza, v drugem pa so že na začetku povedle z 8:1 in niz tudi zanesljivo dobile. Zmaga Formisa je bila zaslužena, v svojih vrstah je imel več razpoloženih igralk, dosegel je tudi več asov (osem proti štirim), blokov (osem proti pet) in bil tudi bolj učinkovit v napadu (41-odstotkov proti 35-odstotkov).

V prvem nizu so z asom Špele Lužovec domače odbojkarice povedle s 5:2, toda s štirimi zaporednimi so do vodstva prišle gostje iz Hoč. Tudi do končnice je bil Formis ves čas v prednosti, z asom Nike Fišer pa je vodil že z 18:13. Kamničanke se niso predale, ob bolj zbrani igri so s točko Nine Kraševec izid na 23. točki izid izenačile, vendar do popolnega preobrata ni prišlo, Formis pa je po lastni napaki domače ekipe izkoristil tretjo zaključno žogo.

Na servis Fišerjeve, ki je dosegla tudi dva asa, so gostje že na začetku drugega niza domačinkam pobegnile za sedem točk (8:1). Do sredine niza so se jim Kamničanke ob servisih Žive Javornik in Anje Zorman približale na tri točke zaostanka (9:12), vendar so Hočanke pred vstopom v končnico niza z uspešnim napadom Teja Bavdaž prišle že do neulovljivih osem točk prednosti (20:12). Z asom je niz končala Jelena Grubišič Čabo.

Veliko bolj izenačen je bil tretji niz, v katerem so s točko Žane Godec hoške odbojkarice povedle s 6:4, a so s petimi zaporednimi točkami, zadnjo so z napako prispevala gostje, Kamničanke povedle z 9:6. V še boljšem položaju so bile varovanke Katarine Vraber po dveh zaporednih blokih Zormanove (18:14), vendar je z blokom za izenačenje na 20. točki vrnila Žana Halužan Sagadin. V še eni napeti končnici so bile, podobno kot v prvem nizu, boljše gostje, ki so tokrat izkoristile prvo zaključno žogo.

Calcit Volley II – Formis 0:3 (-24, -16, -23)

Stranje – Dvorana OŠ Stranje, brez gledalcev, sodnika: Golob, Maglič.

Calcit Volley II: Krašovec 5, Topič, Stupar, Lužovec 15, Javornik 8, Povh, Zorman 4, Žužek 2, Žvegla, Andrejič, Sitar 5, T. Gojak (L), A. Goja (L), Kraševec 1. Trenerka: Katarina Vraber.

Formis: Bavdaž 9, Podjavoršek, Stražišar, Škoflek (L), Fišer 12, Zupan (L), Godec 9, Detiček, Daks, Grubišič Čabo 13, Babič, Štampar 7, Lukman, Halužan Sagadin 4. Trener: Boris Klokočovnik.

Avtor: Calcit Volley; Foto: Klemen Brumec

 

Tagi