Kamničanke do težke zmage v Linzu

Odbojkarice Calcit Volleyja so v zaostali tekmi srednjeevropske lige v gosteh premagale Linz s 3:1 (20, -21, 23, 27). Svoj zadnji turnir v srednjeevropski ligi bodo Kamničanke igrale 14. in 15. februarja v Zagrebu, njihova nasprotnika bosta Mladost in Prometej Dnipro, v 17. krogu Sportklub prve odbojkarske lige pa bodo v soboto, ob 17.30, gostile SIP Šempeter.

Slovenske državne prvakinje, ki so bile minulo soboto v državnem prvenstvu ob svojo prvo točko, saj so v gosteh ATK Grosuplje premagale s 3:2, so v zaostali tekmi srednjeevropske lige v Linzu nujno potrebovale zmago, da ostanejo v igri za uvrstitev v polfinale. V srednjeevropski ligi so pred gostovanjem v Linzu odigrale le tri, dve so dobile, praznih rok pa so ostale proti Novi KBM Branikom. Domačinke, sicer vodilna ekipa avstrijskega državnega prvenstva, so bile le pri eni zmagi.

Kamničanke so, zavedajoč se pomembnosti tekme, odlično vstopile v uvodni niz in na servis Anđelke Radišković in po uspešnem napadu Fatoumatte Silah povedle že z 8:1. V nadaljevanju niza so nekoliko popustile, kar so domačinke izkoristile in se z dvema zaporednima asoma Kekauohe gostjam približale na tri točke zaostanka (8:11). Še bližje so jim prišle po lastni napaki Kamničank, ko so zaostajale le še za dve točki (16:18). Toda na servis Nine Stojiljković so odbojkarice Calcit Volleyja le zajadrale v mirne vode, prišle do šestih zaključnih žog, nato pa je tretjo izkoristila Sara Hutinski.

S petimi zaporednimi točkami Sophie Maass so domače odbojkarice povedle s 5:2, vodile pa so tudi z 8:4, toda po polminutnem odmoru Gregorja Rozmana so se Kamničanke vrnile v igro. Po lastni napaki domačink je na deseti točki sledilo izenačenje, z asom Anđelke Radišković pa njihovo vodstvo s 13:12. Z dvema uspešnima napadoma Sillah so gostje prišle do treh točk prednosti (18:15), toda v končnici so bile v boljšem izhodišču domačinke, ki so s štirimi zaporednimi točkam vodile z 22:20. Tudi po drugem polminutnem odmoru so bile Avstrijke boljše in izenačile izid v nizih.

Začetek tretjega niza se za kamniško ekipo ni začel obetavno, saj so domačinke povedle s 5:2. Čeprav so Kamničanke že na peti točki izid izenačile, so z asom Brooke Botkin domačinke pobegnile za štiri točke (10:6). Z dvema zaporednima blokoma Neje Čižman so gostje prepolovile svoj zaostanek (9:11), na 12. točki pa je Radišković poskrbela za izenačenje. Tudi v nadaljevanju so Kamničanke igrale bolj zbrano in z asom Radišković povedle s 17:14, vodile pa so tudi z 22:18. Toda v končnici je Linz na servis Herlee Kekauohe dosegel pet zaporednih točk, Stojiljković in Hutinski z blokoma ter Radišković z napadom pa so le rešile niz v korist kamniške ekipe.

Tudi v četrtem nizu je Linz povedel s 5:2, Kamničanke so izid izenačile na deveti točki, do prve vodstva jih je pripeljala Sillah (10:9). Toda kot že v vseh prejšnjih treh nizih so se nadaljevale težave gostij na sprejemu, tako da je Linz hitro prišel do novih treh točk (13:10), vodil pa je tudi še s 17:14. Pred vstopom v končnico niza je Neja Čižman z blokom kamniške odbojkarice vrnila v igro (19:18). V še eni napeti končnici se je tehtnica po zaslugi Radišković, ki je dosegla tri zaporedne točke, najprej rahlo nagnila na kamniško stran (23:21). A ne za dolgo, kajti na avstrijski strani je z dvema zaporednima točkama izid izenačila Brooke Botkin. Prve so do zaključne žoge prišle Kamničanke, nato so tri za izenačenje v nizih na 2:2 imele domače odbojkarice, toda z blokom Čižman je Calcit Volley le prišel do težko prigarane zmage.

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Linz je dokazal, da ni slaba ekipa, ob tem je igral doma, medtem ko smo mi morali potrditi, da smo vseeno boljši od njega. Dejstvo je, da ni bilo preprosto, morali smo vložiti veliko truda, veseli pa me, da smo se izvlekli in prišli do pomembne zmage. Z njo smo tudi še v igri za prvo mesto po rednem delu tekmovanja, vseeno pa bo na naslednjem turnirju Mevze prvi cilj, da se uvrstimo v polfinale. Do takrat bomo morali raven svoje igre dvigniti, vsekakor pa že v soboto, ko bomo gostili Šempeter, pričakujem našo boljšo igro.«

Linz – Calcit Volley 1:3 (-20, 21, -23, -27)

Linz – Športna dvorana Kleinmünchen, gledalcev 60, sodnika: Činatl, Buchar (oba Češka).

Linz: Pavlova 3, Maass 7, Mehlem, Botkin 24, Hager (L), Ubiparip 6, Vera, Hohenauer 13, Serramelera, Kekauoha 15, Tratnigg. Trener: Facundo Morando.
Calcit Volley: Griljc (L), Radišković 26, Stojilković 2, Vovk, Đorđević 3, Hutinski 12, Boisa 2, Kregar, Charuk, Sillah 22, Vukojević, Pucelj 6, Čižman 10, Banko (L). Trener: Gregor Rozman.

Avtor: Calcit Volley; Foto: Klemen Brumec

 

Tagi