Kamničani zakorakali proti zaključnemu turnirju

Odbojkarji Calcit Volleyja so v prvi četrtfinalni tekmi pokala Slovenije v gosteh s 3:0 (20, 17, 20) premagali Črnuče. Povratna tekma bo na sporedu v sredo, 8. decembra, ob 16. uri, v športni dvorani Kamnik, v soboto, 4. decembra pa varovance Matije Pleška v desetem krogu Sportklub prve odbojkarske lige čaka gostovanje v Novem mestu. Tekma s Krko bo na sporedu ob 20. uri.

Pred osemnajstimi dnevi so morali kamniški odbojkarji vložiti kar nekaj napora, da so v sedmem krogu domačega prvenstva zlomili odpor Črnučanov, po slabši igri in visokem porazu v derbiju minulega kroga proti ACH Volleyju pa je bila njihova prva četrtfinalna tekma v tekmovanju, v katerem branijo lanskoletni naslov, še toliko bolj pomembna. Toda Kamničani tokrat niti v enem trenutku niso dovolili, da bi se jim domača ekipa nevarneje približala, ob boljšem napadu pa so predvsem prevladovali v bloku.

V uvodnem nizu so Črnučani s Kamničani držali korak do izida 12:13, ko je zadnjo točko zanje dosegel Črt Bošnjak. Na servis Dika Purića so jim gostje prvič pobegnili za štiri točke (19:15) in niti drugi polminutni odmor domače ekipe ni več vrnil na stare tirnice. V končnici sta Jan Klobučar in Diko Purić poskrbela, da ni prišlo do nobenega presenečenja.

Še bolj prepričljivo igro so kamniški odbojkarji prikazali v drugem nizu, ko so z asom Tommija Siirilä pobegnili za štiri točke (7:3), po lastni napaki domače ekipe pa že za šest (13:7). Z dvema zaporednima asoma Jurija Omana so se jim Črnučani še približali na štiri točke zaostanka (10:14), zadnjič pri izidu 13:17, to pa je bilo z njihove strani tudi bolj ali manj vse. Vodstvo z 2:0 v nizih je potrdil razigrani finski bloker v kamniški ekipi.

Tudi v tretjem nizu so prevladovali gostje, ki so po dveh zaporednih točkah Danila Pavlovića povedli z 10:6, z blokom Siirilä pa s 16:9. S tem je bila tekma v glavnem odločena, čeprav so se domačini nekajkrat še približali na štiri točke zaostanka, vsega pa je bilo konec po njihovi lastni napaki na servisu.

V prvih treh četrtfinalih tekmah, ki so bile odigrane prejšnji teden, so bile uspešne domače ekipe. Merkur Maribor je doma premagal Panvito Pomgrad s 3:1, ACH Volley je bil s 3:0 boljši od Hiše na kolesih Triglav, Salonit Anhovo pa prav tako brez izgubljenega niza od novomeške Krke. Vse štiri povratne tekme bodo na sporedu prihodnjo sredo.

Črnuče – Calcit Volley 0:3 (-20, -17, -20)

Ljubljana – Dvorana Maksa Pečarja, gledalcev 100, sodnika: Zajec, Perčič.

Črnuče: Verdinek (L), Mihelčič, Prevorčnik, Vilar, Gornik 5, Tepič, Rojnik 6, Bošnjak 11, Sešek 6, Oman 3, Karadža Pevc (L), Jančič 1, Hodžič Šlejkovec, Mejal 2. Trener: Jurij Žavbi.

Calcit Volley: Kos 1, Hribar (L), Bregar, Purić 6, Kosmina, Gasparini 8, Klobučar 8, Siirilä 10, Brulec 2, Beravs, Plot (L), Mujanović 2, Pavlović 10. Trener: Matija Pleško.

Avtor: Calcit Volley; Foto: Klemen Brumec

 

Tagi