Kamničani bodo redni del prvenstva končali na drugem mestu

Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi devetega kroga modre skupine Sportklub prve odbojkarske lige za moške so v gosteh izgubili proti ACH Volleyju z 1:3 (-23, -17, 22, -16). V sredo, 6. marca, bodo ob 20. uri, v polfinalu pokala Slovenije v Novem mestu igrali s Krko, prihodnjo soboto pa bodo v zadnjem krogu modre skupine gostili Hišo na kolesih Triglav.

ACH Volley – Calcit Volley  3:1 (23, 17, -22, 16)
Ljubljana – dvorana Tivoli, gledalcev 250, sodnika: Perčič, Jovanovič.

ACH Volley: Marković, Kržič, Šket 12, Najdič, Marovt, Šen 20, Koncilja 7, Kovačič (L), Gjorgiev 20, Sešek, Pokeršnik, Videčnik 7, Song (L). Trener: Radovan Gačič.
Calcit Volley: Planinšič 1, Vinkovič, Lazar 1, Karadža Pevc (L), Košenina (L), Nikolić 2, Okroglič 4, Klobučar 1, Mitrašinović 3, Brunet 19, Bakonji, Dulčev15, Pavlović 7. Trener: Mladen Kašić.

V letošnji sezoni sta se v zadnjem desetletju najboljši slovenski ekipi v prvi slovenski odbojkarski ligi pomerili trikrat. Dvakrat so bili boljši Kamničani, obakrat doma in obakrat so slavili s 3:0, v do zdaj edini tekmi v Tivoliju pa je bilo 3:2 za aktualne državne prvake, ki so bili navkljub temu pred današnjo tekmo točko pred Calcit Volleyjem. Izbranci Mladena Kašića so namreč po zadnji domači zmagi zadnji januarski dan zašli v manjšo krizo, izgubili s Hišo na kolesih Triglavom in v naslednjem krogu še z Mariborom.

Z dvema zaporednima točkama svojega kapetana Uroša Pavlovića so Kamničani v prvem nizu povedli z 2:0, do prvega izenačenja (7:7) pa je prišlo po bloku Klemna Šena. Do dvanajste točke so bili gostje ves čas v minimalni prednosti, toda po dveh točkah Danijela Koncilje, drugo je dosegel z blokom, pa so Ljubljančani prišli do svojega prvega vodstva na tekmi (13:12). Z asom Alena Šketa so domači odbojkarji prišli do prednosti dveh točk (15:13), toda po njihovi lastni napaki so Kamničani izid na 23. točki izenačili. Vseeno so po točki Šena prvi do zaključne žoge prišli ljubljanski odbojkarji, isti igralec pa jo je z asom tudi izkoristil. V prvem nizu so bili domači odbojkarji predvsem boljši na servisu, prav tako tudi v bloku.

Tudi drugi niz se je začel z dvema zaporednima točkama Pavlovića, drugo je dosegel z blokom. Za razliko od prvega niza so tokrat Ljubljančani hitro prišli do vodstva (3:2), po še eni od lastnih napak gostov pa do vodstva s 7:5. Namesto Dimitra Dulčeva je v kamniški ekipi na mesto korektorja stopil Tomislav Mitrašinović, ki je imel največ zaslug, da je Lazaro Brunet izenačil na 13:13. Vendar veselje Kamničanov ni bilo dolgotrajno, kajti Ljubljančani so na servis Šena dosegli kar šest zaporednih točk, štiri od njih po lastnih napakah gostov. Mladen Kašić je po zaostanku šestih točk (13:19) vzel še svoj drugi polminutni odmor, toda po njem so domačini dosegli še dve zaporedni točki. Šele Uroš Nikolić je prekinil serijo Šena na servisu, vendar je bil niz praktično že odločen, končal pa se je z novo napako Calcit Volleyja na servisu.

Kamničani, ki so v drugem nizu ob številnih lastnih napakah največ težav imeli na sprejemu, so tudi tretji niz začeli z vodstvom 2:0. Prvič na tekmi so domačinom za tri točke pobegnili po uspešnem napadu Bruneta (8:5), toda z blokom Nejca Najdiča so domačini izid na deveti točki izenačili. Tudi z nekaj sreče so Ljubljančani po točki Nikole Gjorgieva prišli do svojega prvega vodstva v tretjem nizu (13:12). Z blokom Dulčeva so do vodstva spet prišli kamniški odbojkarji (15:14), ki so po dveh lastnih napakah Ljubljančanov povedli z 21:19, toda po polminutnem odmoru Radovana Gačiča je Gjorgiev do minimalnega vodstva popeljal ACH Volley (22:21). Za polminutni odmor se je tokrat odločil Kašić, po njem pa so bili uspešni Dulčev, z blokom Uroš Planinšič in za dve zaključni kamniški žogi še Brunet, ki je dosegel zadnjo točko v tretjem nizu.

V četrtem nizu so prvi do dveh točk prednosti prišli domači odbojkarji. Za njihovo vodstvo s 6:4 je bil uspešen Šket, ki je bil z asom uspešen tudi za vodstvo z 10:7. Težav za Kamničane s tem še ni bilo konec, kajti po njihovi lastni napaki so jim Ljubljančani pobegnili že za štiri točke (12:8). Tekmo je s svojimi servisi odločil Šen, ki je podobno kot v drugem nizu imel največ zaslug, da so Ljubljančani dosegli šest zaporednih točk za neulovljivo vodstvo z 19:10. Zasluženo zmago ljubljanske ekipe je potrdil Gjorgijev.

Izjavi po tekmi

Mladen Kašić, trener Calcit Volleyja: »Ko ima nasprotna ekipa 68-odstotni sprejem, ob tem pa je še veliko boljša na servisu, je nemogoče dobiti tekmo. Tretji niz smo dobili zahvaljujoč njihovim napakam na servisu, toda v četrtem so se vrnili. Nimamo kaj, v sredo nas čaka pokalna tekma s Krko, ki jo moramo dobiti. Res je, da smo dvakrat odlično igrali proti ACH Volleyju, vendar je to odvisno od večera, energije, ki pa je nimamo več, kot smo jo imeli v začetku sezone. Toda še vedno je vse odprto. Pred nami je kot rečeno polfinale pokala, potem zaključni turnir srednjeevropske lige in igrati naprej.«

Radovan Gačič, trener ACH Volleyja: »Mislim, da je končni izid glede na prikazano igro popolnoma realen. Danes smo bili veliko boljši, lahko bi tekmo dobili tudi s 3:0, vendar je v končnici tretjega niza Calcit zadnje tri, štiri točke resnično dobro odigral, tako da si je zmago v tem nizu zaslužil. V četrtem nizu pa smo spet dobro servirali, odblokirali, kar je bilo treba in tekmo mirno pripeljali do konca. Že v sredo nas čaka težka tekma z Mariborčani v polfinalu pokala, vendar verjamem, da bomo tudi to tekmo dobro oddelali.«

Avtor: Calcit Volley; Foto: Klemen Brumec

 

Tagi