Jure Plaskan državni prvak v pospešenem šahu

Član šahovskega društva Domžale, mojstrski kandidat Jure Plaskan, je včeraj dosegel izjemen dosežek, saj je zmagal na državnem prvenstvu v pospešenem šahu v Kamnici pri Mariboru. Za enkratni podvig je v zadnjem kolu premagal velemojstra Jureta Škoberneta, člana ŠD Posočje. Imenitno se je odrezal tudi MK Rudi Olenik Čampa, ki je osvojil izvrstno sedmo mesto, sodelovalo je 31 šahistov.

Maribor je bil konec minulega tedna resnično šahovsko središče, saj je v petek v Teznem potekalo državno hitropotezno posamično prvenstvo, v soboto v Kamnici ekipno prvenstvo za člane in članice v pospešenem šahu, v nedeljo pa še v posamični konkurenci za obe kategoriji.

Ženska ekipa ŠD Domžale v postavi Petra Grošelj in Kaja Faganel je osvojila dve 3. mesti in bronasti medalji in sicer na ekipnem hitropoteznem in tudi  na ekipnem pospešenem prvenstvu za članice. Domžalski šahisti in šahistke so tako domov prinesli eno zlato in dve bronasti medalji.

Odlično so je odrezala tudi članska ekipa v pospešenem šahu v zasedbi Jure Plaskan, Bojan Osolin, Bogdan Osolin ter Miha Žmaucar, ki je v izjemno konkurenci med 13. ekipami osvojila peto mesto. Še posebej se je izkazal mladi in borbeni Miha. Jure Plaskan je pristal tik pred vrhom na državnem posamičnem hitropoteznem  prvenstvu, saj je osvojil četrto mesto, sodelovalo je kar 85 udeležencev.

Izvrstni nastopi Rudija, Mihe in Kaje kažejo, da se očitno kažejo uspehi večletnega načrtnega dela ŠD Domžale pri vzgoji mladih, zlasti prek šahovskih šol. Državni prvak v pospešenem šahu Jure Plaskan pa je eden izmed njihovih prepoznavnih mentorjev.

Avtor: Jože Skok; Foto: ŠD Domžale

 

Tagi