Judo klub Ippon Kamnik z Nastjo Drakšič Koštomaj načelu do novega naslova državne prvakinje

V soboto, 23. marca 2024, je v Lendavi potekalo Državno prvenstvo v judu za mlajše kadete in mlajše kadetinje v kategoriji U16, ki je privabilo številne mlade judoiste iz celotne Slovenije. V ospredju dogajanja so bili izjemni nastopi tekmovalcev in tekmovalk Judo kluba Ippon Kamnik, ki so pokazali svoj talent in vztrajnost ter si prislužili spoštovanje in odlične rezultate.

Največje navdušenje je nedvomno povzročila Nastja Drakšič Koštomaj, ki je s suverenimi predstavami osvojila naslov državne prvakinje v kategoriji U16. Njena zagnanost in tehnična dovršenost sta ji prinesli najvišjo stopničko na zmagovalnem odru, kar je rezultat izjemnega treninga in predanosti temu športu. Poleg nje sta sijajno nastopila tudi Teo Bizjak in Timeja Starovasnik, ki sta si prislužila naziv državnih podprvakov in osvojila 2. mesto. Njuna vztrajnost in borbenost sta ju popeljali do izjemnega uspeha, ki ju uvršča med najboljše mlade judoiste v državi. Na tretjo stopničko sta stopila Jošt Arbajter in Rok Ravnikar, ki sta s svojimi odličnimi predstavami dokazala svoj talent in trdo delo. Njuna vztrajnost je bila nagrajena s tem prestižnim dosežkom, ki ju bo zagotovo motiviral za nadaljnje treninge in tekmovanja. Medtem ko so se nekateri izkazali s stopničkami, pa je Karim Veinhandl dosegel izjemno 5. mesto. Kljub temu da mu je za las ušla kolajna, je svoj napredek pokazal s kar 4 zmagami in na koncu v borbi za kolajno medaljo iz rok izpustil zaradi nevarne tehnike, kjer mu je sodnik dosodil kazen.

Pohvala pa gre tudi ostalim trem tekmovalcem in sicer Tim Pavlič, ki je letos komaj začel s treningi juda in je že konkurenčen na tatamiju ter Leonu Adroviću in Martinu Zupančiču, ki sta pokazala veliko zagnanost in dobre borbe, a tokrat v številčni kategoriji in močni konkurenci žal ostala brez uvrstitve.

Državno prvenstvo v Lendavi je tako postreglo z vrhunskimi borbenimi predstavami mladih judoistov in judoistk ter pričaralo navdušenje med gledalci in ljubitelji tega športa. Čestitke vsem tekmovalcem in tekmovalkam za izjemne dosežke ter vzpodbuda za nadaljnje treninge in tekmovanja v prihodnosti.

Avtor: Katarina Kumer; Foto: Judo klub Ippon Kamnik

Tagi