Jerman slavil dve zmagi in rekord steze

Pretekli konec tedna se je na dirkališču Grobnik nad Rijeko pričelo prvenstvo Alpe Adria, na katerem so nastopili tudi člani nove ekipe AC1 Racing: Marko Jerman SuperStock1000 (Yamaha R1), Marko Košuljandić Superbike (Ducati V4R) ter 16-letni Lucijčan Etien Kantar Božič SuperSport600 (Triumph Daytona 675).

Dirkaški konec tedna se je pričel v petek s prostimi treningi, kjer so dirkači z ekipami poskušali najti optimalne nastavitve svojih motorjev za sobotne kvalifikacije in dirke. Fantje so tako imeli v soboto prvo vožnjo in v nedeljo drugo vožnjo.

V kategoriji SuperStock1000 je blestel Marko Jerman, saj si je na sobotnih kvalifikacijah privozil najboljši štartni položaj. Takoj po startu je pobegnil nasprotnikom in vodstva ni izpustil do konca. Odlično vožnjo je ponovil še na nedeljski dirki, na kateri je prav tako prvi prečkal ciljno črto. Svojo nedeljsko zmago je okronal še z novim rekordom steze in uro ustavil na 1.26.039 ter s tem popravil dosedanji rekord steze v kategoriji SuperStock1000. O samem koncu tedna pa Marko pravi: “Zelo sem vesel za desežene rezultate, saj je to pokazatelj, da smo z ekipo odlično oddelali, se dobro pripravli in da smo na pravi poti. Za nas je bil letošnji začetek sezone zelo buren in težek, vendar nam je uspelo in to je odlična popotnica za naprej v sezoni tako zame kot za ekipo“.

V kategoriji Superbike je prvič nastopil Marko Košuljandić s svojim Ducatijem V4R. Marko je na kvalifikacijah zasedel 12. mesto. Sobotno prvo vožnjo je zaključil na 12. mestu, na nedeljski dirki pa je ciljno črto prečkal na 9. mestu. O občutkih na svoji prvi dirki Košuljandić pravi: “Zelo sem vesel začetka sezone. To je moja krstna sezona in nisem vedel kaj pričakovati. Manjka mi še dirkaških kilometrov, vendar želja je in gremo naprej s trdim delom. Z ekipo delamo odlično in verjamem, da gremo samo navzgor v pravi smeri”.

Najmlajši član AC1 Racing, Etien Kantar Božič (Ten Ten) je na sobotnih kvalifikacijah zasedel skupno 7. mesto. Na sobotni dirki je ciljno črto prečkal na 6. mestu.  Nedeljsko dirko pa je mladi Lucijčan končal na 5. mestu. Dirkaški konec tedna pa komentira Etien takole: “Že po prvih prostih treningih mi je bilo jasno, da bo zame zelo težko. Na motorju nisem imel dobrih občutkov in nikakor se nisem mogel sprostiti in voziti kot znam. Z ekipo smo skušali rešiti situacijo in počasi nam je to tudi uspevalo, vendar ne dovolj hitro. Z vsakim odpeljanim krogom je bilo boljše, ampak ne tako kot sem želel. Komaj na nedeljski dirki sem začel čutiti motor in časi krogov so se takoj začeli izboljševati. Z napredkom sem zelo zadovoljen, saj sem v petek, po preteklih padcih na Pannonii, prvič zapeljal na stezo. Z rezultati dirk pa nisem zadovoljen, vendar je tokrat to bilo največ kar sem lahko iztržil. Rad bi se zahvalil svoji ekipi, Dunlopu (Gary), Wirotu, družini ter navijačem za vso pomoč in podporo”.

Avtor: AMD Domžale; Foto:Klemen Sofrić-Sofrić Studio

Tagi