Izjemen začetek sezone članic Domžale Tigers

Po mladinskih ekipah so svojo sezono odprle tudi članice. Konec meseca aprila so se udeležile močnega mednarodnega turnirja v Ultrechtu na Nizozemskem. Letošnje izvedbe King Bowla se je udeležilo kar 36 moških in 12 ženskih ekip.

Dekleta so začetek letošnje sezone nestrpno pričakovala, saj sta bili zadnji dve sezoni zaradi COVIDA tekmovalno zelo omejeni.

Jedro ekipe sestavljajo izkušena dekleta, ki v ženski članski ekipi trenira in tekmuje skupaj že šest sezon, s trenersko palico jim uspešno dirigira Matic Pirc. Vse te izkušnje so prišle zadnji vikend meseca aprila še kako prav.

Na velikih mednarodnih turnirjih si tekme sledijo kot po tekočem traku, na Nizozemskem so tako potekale kar na šestih igriščih hkrati in v časovno skrajšanih polčasih. Naša dekleta so se najprej pomerila proti ekipi Univerze v Norwichu (Anglija) in jih premagale z veliko razliko. Podobno sta se odvijali tudi tekmi proti ekipama iz Finske ter Nizozemske. Četrto tekmo so odigrale proti ekipi Manchester Titans, ki so v preteklih izvedbah King Bowla igrale že v finalu. Tudi po tej tekmi so Tigrice ostale neporažene. Zadnjo, peto tekmo, so se pomerile proti takrat še neporaženi ekipi Molosses Redlips iz Francije. Kako veliko šteje vsaka napaka na skrajšanih tekmah, so na svoji koži občutila naša dekleta in prvič v dnevu igrišče zapustila sklonjenih glav.

Po napornem predtekmovalnem dnevu je sledila še praznična nedelja in boji za najvišja mesta. Četrtfinalno tekmo so naša dekleta opravile z odliko proti ekipi iz Škotske. V polfinalu jih je čakala prva ekipa nemške ženske reprezentance v flag footballu. Tekma je bila napeta do zadnjega sodnikovega žvižga in tudi tokrat so daljšo potegnile Tigrice in se v finale uvrstile z rezultatom 13:12. V finalu je vse kazalo na ponovitev zadnje predtekmovalne tekme proti do polfinala neporaženih Francozinj. Malce nezbranosti v zadnjih sekundah igre, pa je pomenilo, da so se Tigricam v finalu pridružile Nemke (2. ekipa reprezentance).

Finale je bilo enostransko. Naša dekleta so prikazala izjemno igro tako v obrambi (6 prestreženih podaj!) kot v napadu in tekmo zmagale z rezultatom 33:8.

Kot je povedal glavni trener Matic Pirc, je bil glavni cilj pred odhodom v deželo Tulipanov, postaviti Domžale Tigers na svetovni zemljevid flag footballa. To je tako njemu kot celotni ekipi uspelo v celoti. Verjamemo, da se bodo našemu povabilu na mednarodni turnir, ki ga prirejamo konec meseca oktobra v Domžalah, odzvale tudi ekipe s katerimi smo stkali vezi na zagotovo nepozabnem turnirju.

Avtor: Matija Klančar; Foto: Andrej Kuhelj

Tagi