Izjemen baletni nastop 12-letne Marije Šček na Mednarodnem baletnem tekmovanju TUTU Grand Prix 2023

Mednarodno baletno tekmovanje TUTU Grand Prix 2023 je letos potekalo med 24. in 28. majem v Gledališki in koncertni dvorani Lendava. Udeležila se ga je tudi učenka Baletne šole Ana, 12-letna Marija Šček, ki je svoje baletno izobraževanje pričela v Kijevu in si na tekmovanju priplesala 5. mesto.

Učenke Ane Trojnar se tekmovanja udeležujejo že od začetka 2017 v ljubiteljskih skupinah, letos pa se je tekmovanja udeležila Marija Šček, ki je nastopila v profesionalni kategoriji. Zaradi razpisanih pogojev mlada baletka ni mogla v trdih baletnih copatkih (špicah) tekmovati v svoji starostni skupini, ampak je zaplesala s štiri leta starejšimi srednješolkami in si v kategoriji IV ORANŽNA priplesala 5. mesto. Edina je tudi tekmovala z dvema klasično baletnima varijacijama.

V času tekmovanja so imeli plesalci v jutranjih urah možnost baletne ure z enim od mednarodno priznanih žirantov. Opoldne je sledila odrska vaja, pozno popoldne pa tekmovanje, ki se je zavleklo v noč. Mlada umetnica je nastopila odločno ter pokazala izjemno osredotočenost in kondicijo.

Tekmovanja se je udeležil tudi Kamničan Gregij Golob, ki si je v kategoriji XIV. KOREOGRAFIJA z lastno koreografijo na skladbo Lacrimosa priplesal 1. mesto, Zlato medaljo ter prvo nagrado.

Iskrene čestitke obema.

Petra Petravič; Foto: Vanessa Tivadar

Tagi