Italijanka v finalu preprečila popoln teden Lovričeve v Beljaku

Domžalska teniška igralka Pia Lovrič nadaljuje z izjemno uspešnim nastopanjem na profesionalnih turnirjih serije ITF. Še drugi teden zapored je zaigrala v kar dveh finalih, tokrat s soigralko Melanie Delai prišla tudi do turnirske zmage v dvojicah. Žal je Italijanka v kategoriji posamezno Pii preprečila popoln teden.

Po izjemnem tednu v Bratislavi (ITF W15), ko je tako v posamični konkurenci kot tudi v dvojicah obstala na zadnji stopnički, je 19-letna Domžalčanka teden dni kasneje v Beljaku rezultat še nadgradila.

Znova se je v obeh konkurencah prebila v finale in že v soboto skupaj z Melanie Delai prišla tudi do naslova. Italijansko-slovenska naveza finalnega obračuna ni pričela najbolje, saj sta nasprotnici iz Bosne in Hercegovine ter Rusije prvi niz dobili s 6:0. Melanie in Pia sta odgovorili na najboljši možen način in v velikem slogu dobili naslednja dva niza ter se tako prebili do naslova.

Danes je Lovričeva v Beljaku lovila dvojni naslov. V posamični konkurenci je kot zadnja poizkušala zaustaviti 24-letno Italijanko Anno Turati, ki je v 1. kolu glavnega dela turnirja premagala že Kristino Novak. Pia je s tekmico v obeh nizih stik držala do rezultata 2:2, nato pa je prednjačila Italijanka.

Miha Ulčar; Foto: Igor Ogrinc

 

Tagi