Ihanski orli na pohodu

Otroci, mladinci in člani se ne ozirajo na recesijo, vojno in žalostne poplave. Pa ne mislimo s tem, da so apatični, prav nasprotno. Člani Smučarsko skakalnega kluba Ihan smo se zelo potrudili in pomagali Domžalčanom in širši okolici priskrbeti najnujnejše ter pomagali pri sanaciji posledic poplav. Poudariti smo želeli drugo, in sicer, da smo klub težkim pogojem, še vedno vpeti v vse dele treningov. Zakaj težkim pogojem? Ker trenutno se je večina sponzorskih sredstev prestrukturirala v pomoč, tistim ,ki jo nujno potrebujejo za življenjske pogoje. Se trudimo in nabiramo sredstva, kjer je to mogoče, ampak je iz dneva v dan težje.

K sreči smo naši stalni sponzorji, kot so NLB – Nova ljubljanska banka, Vzajemna, Avtošola Retos, Enzo grafika in Avtohiša Vič še vedno z nami in nam vlivajo upanje.

Letos smo res pokazali, da smo iz pravega testa, saj posegamo po najvišjih rezultatih, tako doma kot v tujini. V Liberecu, kjer so vsa najboljša mesta Slovencev pobrali skakalci SSK Ihan. Tina Erzar je dosegla 1. in 2. mesto, Teodor Igor Herbstritt 5. in 7. mesto ter Žiga Jančar 13. in 6. mesto. Prav tako je na Alpskem pokalu v Kanderstegu Tina dvakrat zmagala, Teodor je bil 5. in 7. ter Žiga 10. in 20. Tudi tukaj so bili med najboljšimi Slovenci.

Znanje, treninge in rezultate nizamo ter si želimo tako tudi nadaljevati. Obstajamo zato, da osrečujemo tiste, ki verjamejo v šport in smučarske skoke. Hvala tudi vsem domačinom, bližnjim in daljnim in podjetjem, da nam bodo stali ob strani tudi v bodoče. Če se splača? Seveda. Vse zaradi otrok in ljubezni v zraku.

Avtorica: Špela Rojc/SSK Ihan

Tagi