Hokejski turnir zaključil drsalno sezono v Snoviku

V soboto, 5. 3. 2022, je na pokritem drsališču pri Termah Snovik potekal hokejski turnir za pokal Term Snovik. Organizatorja Turistično društvo Tuhinjska dolina in Športno društvo Podgorje sta ob zaključku drsalne sezone gostila hokejiste in športne navdušence iz vse Slovenije. Turnirja se je udeležilo 12 ekip z navijači, ki so v Tuhinjski dolini pričarali pravo športno vzdušje.

Ob začetku hokejskega turnirja sta navzoče pozdravila predsednik Turističnega društva Ivan Hribar in predsednik Športnega društva Podgorje Gašper Žurbi. Slednji je predstavil pravila igre in tekmovalce spodbudil k fair playu. Posamična tekma je trajala 10 minut, igralo se je po sistemu 3 na 3. Ekipe so se najprej pomerile po skupinah od A do D, sledili so repasaži, uvrstitve v četrtfinale, polfinale in finalna tekma, pred katero je zaigrala slovenska himna.

Po napeti finalni tekmi so si zmago priigrali fantje iz Cerknice pod skupinskim imenom ŠČUKE, drugo mesto je zasedla ekipa TEAM KEBAB iz Ljubljane in Domžal, tretji so bili vrhpoljsko-podgorska naveza pod imenom KamTiGaDam. Najkoristnejši igralec turnirja – MVP je postal Rok Pakiž, ŠČUKE Cerknica, kateremu nagrado je podaril HOCKEY REPAIR SHOP. Kot se za tovrstna tekmovanja spodobi, so prvim trem mestom pripadali tudi pokali in paki z logotipi tekmovanja.

(Foto: Gašper Senica)

Turnir je obiskal tudi župan Občine Kamnik Matej Slapar, ki je izrazil navdušenje nad tovrstnimi športnimi dogodki in čestital vsem udeleženim.

Končna razvrstitev ekip:

  1. mesto: ŠČUKECerknica

(Blaž Opeka, Gašper Opeka, Rok Pakiž)

  1. mesto: TEAM KEBABDomžale/Ljubljana

(Matic Štempihar, Robert Jerič, Ben Ločnikar Jarc, Luka Škof, Tobi Predalič)

  1. mesto: KamTiGaDamVrhpolje/Podgorje

(Miha Novak, Matej Novak, Primož Kotnik, Urban Žurbi)

  1. mesto: IHK GOLAZEN – Kranj

  2. mesto: THINSKI POBJE – Tuhinjska dolina

  3. mesto: ENCH PRO – Ljubljana

  4. mesto: ŠARKSI – Kranj

  5. mesto: KLEJN – Cerknica

  6. mesto: RAZBIJAČI – Vrhpolje

  7. mesto: ŠOFER 0,0Ljubljana-iz pod šmarne gore

  8. mesto: 7 BURGER – Domžale/Ljubljana

  9. mesto: BRUNARCA – Vrhpolje

(Foto: Terme Snovik)

Izjave po končanem turnirju:

BLAŽ OPEKA (ŠČUKE): »Najprej bi se rad zahvalil organizatorjem za povabilo in odlično izpeljan turnir. Vedeli smo, da je kar nekaj ekip sposobnih zmagati in da ne bo lahko. Vsi smo pokazali borbenost, zato je bila vsaka zmaga še kako prigarana. Upamo in verjamemo, da bo tudi v prihodnje čim več takih dogodkov«.

MIHA NOVAK (KamTiGaDam): »Pred turnirjem nismo vedeli kako močne ekipe bodo prišle, a smo se zavedali, da bo kar pestro glede na število prijavljenih ekip. Vedeli smo, da smo sestavili kar močno ekipo, ki bi se lahko kosala za najvišja mesta, a smo se nasprotnikov vseeno lotili brez kakršnegakoli podcenjevanja. S tretjim mestom smo zadovoljni, saj so bile ekipe v končnici povsem enakovredne in prav vsak od njih bi lahko osvojil turnir. Rad bi se zahvalil za povabilo na turnir in pohvalil organizacijo turnirja, bilo je super! Se vidimo naslednje leto«.

(Foto: Terme Snovik)

Glede na veliko zanimanje za turnir še pred izvedbo in pozitivne odzive sodelujočih po končanem tekmovanju, se v prihodnje zagotovo obetajo sorodni turnirji.

Drsanje na pokritem drsališču, ki sta ga omogočila Turistično društvo Tuhinjska dolina, Občina Kamnik, Zavod za turizem in šport Kamnik ter Terme Snovik, je v dolino vrnilo razgiban športni utrip in pozitivno energijo. Brezplačno drsanje s spremljajočim animacijskim programom je v Snoviku nasproti term potekalo od 5. februarja do 6. marca 2022. Drsale so vse generacije, več kot 2.500 drsalcev je stopilo na odlično pripravljen led. Drsalci so prihajali predvsem iz okoliških krajev in vsekakor gostje term iz vse Slovenije, prav tako je na drsališču potekal tečaj drsanja za najmlajše v izvedbi ŠAD Mavrica iz Domžal. Drsališče so odlično vključile v svoj program tudi osnovne šole, in sicer Osnovna šola Šmartno, Zgornji Tuhinj in Selo. 

Besedilo: Terme Snovik

Tagi