HK Prevoje državni prvaki!

Letošnji mesec maj je bil za naš klub nekaj posebnega. Fantje in dekleta v selekciji U-15 so osvojili naslov državnega prvaka, in to več kot zasluženo. V dolgi sezoni, ki se je začela septembra lani, so od 30 odigranih tekem zmagali kar 20-krat. Dobrim rezultatom in ekipnemu duhu lahko precej zaslug pripišemo trenerski zasedbi Gale, Jordan in Sovec ter seveda pogojem treninga v RCU Lukovica.

Pri mlajših selekcijah smo bili skozi sezono priča napredku tudi pri U-9 in U-12, kar nas veseli in daje napoved za uspeh prevojskega hokeja še naprej.

Člani v 1. ligi so sezono končali že v aprilu, letos s končnim 5. mestom v državi. Cilj je seveda vsako leto priti med top tri v državi, ampak je letos zmanjkalo nekaj športne sreče. Zavedamo se rezerv za dosego boljših uspehov, za katerimi bomo stremeli tudi v novi sezoni, v upanju, da se nam bodo na koncu tudi rezultatsko obrestovali. Sezona 2024/2025 se začne v začetku septembra.

Prvi junijski vikend smo končali tudi s turnirji. Že 16. smo nastopili na tradicionalnem mednarodnem turnirju v Dolenjskih Toplicah. Članom žal ni uspelo ubraniti lanskega naslova, so pa letos prav tako kot selekcija U-12 v svoji kategoriji osvojili 7. mesto.

Ekipa državnih prvakov, selekcija U-15, je v Dolenjskih potrdila primat najboljšega v državi. Po izredno napetih bojih so naši v finalu premagala domačine in tako proslavili še naslov Topliškega turnirja – prvaka 2024!

Preden pa odidemo na poletni oddih, bi se v imenu kluba rad zahvalil vsem sponzorjem, donatorjem, Občini Lukovica, trenerjem ter ostali klubski delovni ekipi, RCU Lukovica, staršem in drugim ljubiteljem prevojskega hokeja ter vsem članom in članicam za še eno lepo in uspešno sezono. HVALA VSEM!

Še enkrat čestitke našim državnim prvakom, članom, ostalim mlajšim selekcijam in tudi veteranom za sezono 2023/2024.

V imenu HK Prevoje, predsednik Dario Vesel; Foto: HK Prevoje

Tagi