Gasparini in Klobučar še leto dni za Calcit Volley

V taboru slovenskih pokalnih zmagovalcev, Calcit Volleyja, so najprej rešili vprašanje trenerja, v novi sezoni jih bo vodil njihov nekdanji igralec, Matija Pleško, v prihodnjih dneh pa bo bolj ali manj znano tudi, s kakšnim igralskim kadrom bodo vstopili v novo sezono. Nekaj igralcev je še pod pogodbo, še najmanj leto dni pa bosta kamniški dres nosila reprezentanta Mitja Gasparini in Jan Klobučar.

Že ob koncu lanske sezone je kapetan Kamničanov, izkušeni Gasparini, izrazil pripravljenost, da svojo blestečo kariero nadaljuje v Calcit Volleyju. »V klubu se dobro počutim in nobenega razloga ni, da ne bi podaljšali pogodbe,« je takrat dejal dolgoletni slovenski reprezentančni korektor. Tudi novi trener Matija Pleško si je želel, da Gasparini ostane, v minulih dneh pa je prišlo do končnega dogovora. Tako kot tudi z Janom Klobučarjem, ki je, tako kot Gasparini, trenutno z reprezentanco v Riminiju v ligi narodov.

»V Kamniku sem se minulo sezono počutil zelo dobro, zato smo se hitro dogovorili, da skupno zgodbo nadaljujemo še eno leto. Naredili bomo vse, da bomo nadaljevali, tako kot smo jo končali, z zmago v pokalu, in se izboljšali tam, kjer se nam je boljši rezultat za las izmaknil, se pravi v prvenstvu in srednjeevropski ligi. Zavedati se moramo, da bo slovenska liga tudi v novi sezoni, tako kot je bila že v lanski sezoni, z nekaj spremembami v najboljših ekipah, zelo močna in zanimiva. Že zdaj se veselim novih razburljivih in napetih obračunov v slovenskih dvoranah in upam, da tokrat ob prisotnosti navijačev,« je ob podaljšanju pogodbe dejal odlični sprejemalec, ki pa v ligi narodov igra, kjer slovenska reprezentanca navdušuje z odličnimi predstavami, igra na mestu prostega igralca.

»Od treh reprezentantov, ki smo jih imeli v lanski ekipi, je tako odšel le Sašo Štalekar, ki bo svojo kariero nadaljeval v Panathinaikosu, veseli pa nas, da sta ostala Gasparini in Klobučar, ki sta do zdaj predstavljala okostje ekipe. Nekaj igralcev je še z veljavno pogodbo, z nekaterimi smo prav tako blizu podaljšanja, njim pa bomo skušal dodati še enega ali dva tujca, da bi lahko naredili še korak naprej,« je s trenutnim razpletom prestopnega roka zadovoljen Tomi Šmuc, športni direktor Calcit Volleyja.

Kamničane sta za zdaj zapustila le Rok Jerončič, ki bo kariero nadaljeval v Italiji pri italijanskem državnem prvaku, Lube Civitanovi, in Poljak Milosz Hebda.

Avtor: Calcit Volley Kamnik; Foto: Klemen Brumec

 

Tagi