Flajs prevzel drugo člansko in mladinsko ekipo Calcit Volleyja

Že skoraj 14 dni se na novo sezono pripravlja tudi druga moška ekipa Calcit Volleyja, ki jo v letošnji sezoni vodi Andrej Flajs. Lanskoletni pomočnik Gregorja Jerončiča, s katerim sta osvojila pokalni naslov, bo zadolžen tudi za kamniško mladinsko ekipo, ki bo z Nikom Mujanovićem, sicer članom prve ekipe Calcit Volleyja, Miho Okornom in Gregorjem Frecetom, »zlatima« kadetoma z julijskega evropskega prvenstva v Albaniji, in drugimi skušala priti do naslova državnih prvakov.

»S treningi smo začeli pred slabimi 14 dnevi dnevi. Prvi trening je bil še bolj spoznaven, povedal pa sem jim tudi, kaj jih v novi sezoni čaka. Ker imajo nekateri še druge obveznosti, dopusti, maturantski izleti, odbojka na mivki …, smo ekipi dodali še nekaj perspektivnih kadetov, tako da imamo na treningih vedno dovolj igralcev. Lahko pa rečem, da so fantje prizadevni in da do zdaj nismo imeli nobenih težav,« je svoje prve vtise v vlogi strnil Andrej Flajs, nekdanji dolgoletni igralec ACH Volleyja in tudi slovenske reprezentance, ki se v Kamniku podaja na samostojno trenersko pot.

»Lanskoletna izkušnja, ko sem bil pomočnik Gregorja Jerončiča, je bila zelo pozitivna. Veliko sem se naučil od Gregorja, žal pa osnovnega cilja, to je naslova državnega prvaka, nismo osvojili. Sicer sem si pa že lani, ko sem končal z igralsko kariero, želel delati s kadeti in mladinci. To, da sem letos dobil priložnost voditi to perspektivno kamniško ekipo z dvema zlatima evropskima kadetoma, Miho Okornom in Gregorjem Frecetom ter Nikom Mujanovićem, ki bo v letošnji sezoni že igral tudi za prvo člansko ekipo in še nekaterimi, ki so na dobri poti, da zaigrajo za mlajše reprezentančne kategorije, je zame še dodatna obveza. Upoštevati moramo, da gre za mlade igralce, kjer je nihanj seveda več, a jih bomo skušali spraviti na minimum,« o pričakovanjih v novi sezoni pravi Flajs.

Pred prevzemom mladinske oziroma druge članske ekipe Calcit Volleyja se je veliko pogovarjal z Gašperjem Ribičem, ki je mlade Kamničane vodil lani, v letošnji pa bo pomočnik Matije Pleška.

»Veliko pozornosti bomo namenjali tudi psihološki pripravljenosti, da bodo fantje navajeni na stresne situacije na tekmah. Prav o tem sva se z Gašperjem Ribičem veliko pogovarjala in to je ena od stvari, ki jih bomo v vsakem primeru skušali popraviti. Toda po drugi strani ne smemo pozabiti, da je bila lanska sezona specifična, saj fantje med njo kar mesec dni in pol niso mogli trenirati, je bilo tudi zato težko držati konstanto. Upam, da letos teh lukenj v treningu ne bo in da se bo to poznalo tudi na tekmah.«

V drugi članski ekipi bodo ob kamniških mladincih in kadetih igrali še Ambrož Poljanšek, Rok Podbregar in Marko Medved, ki so prvo leto v članski kategoriji. Žal z ekipo ni Tea Podobnika, ki trenutno trenira s Šoštanjem Topolšico.

»S Teom Podobnikom sva dogovorjena, da mi čez dober mesec sporoči, ali bo svojo kariero nadaljeval v Šoštanju ali se bo pridružil kamniški ekipi. Sicer pa mi je, preden sem prevzel mladinsko in drugo ekipo Calcit Volleyja, predsednik kluba Gregor Hribar pojasnil, da je funkcija druge ekipe predvsem v tem, da imajo mlajši igralci čim večje število tekem tudi proti starejšim igralcem. V vsakem primeru pa bomo tudi v drugi ligi imeli rezultatske cilje. Kako močna je druga liga, iskreno povedano, v tem trenutku niti ne vem, mislim pa, da bi se morali z ekipo, ki jo imamo, boriti za prvo mesto. Idealno bi bilo, če bi se nam uspelo uvrstiti v 1B. ligo, ker bi to pomenilo, da bi v prihodnji sezoni imeli na voljo še težje tekme, naši mlajši igralci pa bi lahko še bolj napredovali, končni cilj pa seveda je, da bi jih v doglednem času čim več zaigralo za prvo ekipo.«

Flajs s svojimi varovanci trenira enkrat dnevno. Veliko pozornosti namenja telesni pripravljenosti in preventivi, da v nadaljevanju sezone ne bi bilo poškodb. »Po koncu sezone bom najbolj zadovoljen, če bomo uresničili svoje tekmovalne cilje, se pravi, da bi se z mladinci borili za naslov državnega prvaka, z drugo ekipo pa v 1B. ligo. Je pa res, da se moramo z mladinci šele uvrstiti v prvo ligo. Kvalifikacije bodo že konec septembra, kar pomeni, da bomo kaj hitro morali priti do želene forme, medtem ko bo druga članska ekipa sezono začela sredi oktobra. Ker smo še v fazi selekcioniranja ekipe, v tem trenutku, razen treh podajalcev, vloge v ekipi še niso popolnoma razdeljene. Prav tako se bomo morali odločiti, kdo od kadetov bo igral še za mladinsko ekipo in kdo za drugo člansko. Prve pripravljalne tekme načrtujmo že v začetku septembra, po njih pa se bomo odločili, kako in kaj. V vsakem primeru nas čaka še veliko dela,« se odgovorne naloge, ki je pred njim in njegovimi varovanci, zaveda Flajs.

Za drugo člansko ekipo Calcit Volleyja bodo v novi sezoni: Urban Blažević, Luka Blažević, Nik Drnovšek, Žiga Koncilija, Miha Okorn, Gregor Frece, Maj Koncilija, Luka Pristojnik, Maj Novak, Mark Uršič, Marko Medved, Ambrož Poljanšek, Anže Vrhovnik, Rok Podbregar, Jakob Drolc.

Miha Okorn spet odličen na mivki

Najboljši igralec evropskega kadetskega prvenstva v Albaniji, na katerem je Slovenija osvojila prvo mesto, Miha Okorn, je v nadaljevanju poletne sezone že aktiven tudi na igriščih za odbojko na mivki. Pred nekaj dnevi je z reprezentančnim soigralcem Nejcem Najdičem zmagal na srednjeevropskem prvenstvu v Budimpešti. Okorn in Najdič bosta med 2. in 5. septembrom igrala tudi na evropskem prvenstvu do 18 let, ki bo potekalo v Ljubljani.

Avtor: Calcit Volley; Foto: Calcit Volley

 

Tagi