Evropsko veteransko prvenstvo 2022 v badmintonu

Med 7. in 13. avgustom 2022, je v ljubljanskih Stožicah potekalo Evropsko veteransko prvenstvo 2022. Prijavljenih je bilo 1089 tekmovalcev iz 33 držav. Badminton klub Mengeš sta zastopala naš trener Bregar Uroš, skupaj v paru z dvakratno olimpijko Majo Tvrdy (v kategoriji mešanih parov 35+) in Sandi Komlanc v kategoriji moški posamezno 55+ in v paru z bolgarskim kolegom v kategoriji 55+.

Uroš Bregar in Maja Tvrdy sta v prvem kolu premagala angleški par z 2:0 v setih (21:18, 21: 16), v drugi tekmi pa sta morala priznati premoč drugima nosilcema turnirja iz Nemčije in tretjima z lanskega svetovnega prvenstva. Sandi Komlanc se je dobro boril, a nasprotniki so bili tokrat premočni. Tudi ostali, mlajši in starejši člani BK Mengeš, smo bili prisotni na evropskem veteranskem prvenstvu, in sicer kot linijski sodniki (21 članov), kot glavni sodnik pa je sodeloval Peter Šala, ki je svoje delo opravil z odliko. Pohvaliti gre tudi naše navijače iz Mengša in širše okolice, ki so poskrbeli za pravo navijaško vzdušje.

Uspehi odraslih rekreativcev

Tudi za odrasle rekreativce lahko rečemo, da je za nami uspešno sezona, saj smo osvajali najvišja mesta, tako v rekreativni ligi Li-Ning kot tudi v mednarodni ligi ADA. Čestitke vsem! Nova sezona je pred vrati in mi smo pripravljeni na nove zmage.

Besedilo: Helena Šinkovec; Foto: Uroš Bregar

Tagi