Energijina Meta Tancik evropska prvakinja!

Neverjetna novica prihaja z Evropskega prvenstva mladih v Pili, ki je potekalo med 29. junijem in 3. julijem 2021. Meta Tancik je osvojila naslov evropske prvakinje v olimpijskem krosu v kategoriji do 13 let.

Meta Tancik iz Športnega društva Energija je zelo dobro pripravljenost pokazala že z zmago na državnem prvenstvu v Kamniku, ko je še isti dan odpotovala na evropsko prvenstvo, ki je potekalo v italijanski Pili, kjer je nato osvojila naslov evropske prvakinje v olimpijskem krosu v kategoriji do 13 let. V nadaljevanju si lahko preberete intervju z Meto, ki je nastal po osvojeni lovoriki.

Meta, najprej čestitke za tako izjemen dosežek. Kako je bilo tekmovati na tako veliki dirki in na koncu kot prva prečkati ciljno črto?

Bilo mi je v čast, drugače pa je bilo zelo dobro. Zelo sem bila vesela, ko sem prišla v cilj, kjer sem tudi malo dvignila roke (haha).«

Treniraš že od malih nog. Vedno si bila konkurenčna, letos pa si se izstrelila v ospredje. Se je kaj konkretno spremenilo ali je to samo nagrada za ves vložen trud, energijo in tvojo potrpežljivost?

Mislim, da je to večinoma nagrada za moj trud, ker sem res veliko trenirala.

Kako si se počutila na štartu, si verjela vase in v zmago, ali so bili prisotni kakšni dvomi?

Seveda, dvomi so bili od začetka prisotni, močno sem upala, da bom na stopničkah, nisem pa ravno pričakovala, da bom prva.

To je tvoja prva velika zmaga. Kako si ali pa boš proslavila ta uspeh?

Danes bomo pri večerji odprli šampanjec in se bomo tako skupaj z ekipo malo poveselili. Pa žural bomo zvečer (haha).

Pa še vprašanje za Mitjo. Kako v prvi vrsti kot oče in šele nato trener doživljaš samo dirko svoje starejše hčere, ki kaže velik športni potencial?

Seveda kot oče doživljam uspeh čustveno in ponosno ampak glede na mojo trenersko zgodovino in tudi nekaj trenerskih uspehov s svetovnih pokalov v eliminatorju sem se emocij in pričakovanj navadil. Ta da čustveni del le tli v notranjosti, na zunaj pa funkcioniram kot trener in Meti stojim ob strani. Moj moto je da mora vsak od nas, torej tekmovalec, trener, mehanik, narediti največ kar je v njegovi moči za uspeh. Nato je tu dirka in po dirki se pogleda ali smo bili vsi uspešni ali je kdo kaj zasra … in povratna informacija mora biti jasna.
No tokrat smo vsi delovali perfektno in danes odpiramo šampanjec, ostajamo pa skromni in jutri že delamo naprej. No še prej pa bomo navijali za našega Žana Pahorja.

Verjetno je včasih lažje sam stopiti v čevlje tekmovalca in se boriti, kot le opazovati, navijati in nuditi podporo svoji hčerki, ali kako?

Ja to je res, jaz sem kot tekmovalec miren, lahko rečem prekaljen in me težko tekme vržejo s tira. opazovati danes potek dirke, z malo ponesrečenim štartom, popravljanjem pozicije in potem stanjem v feed zoni s slušalko na ušesu je bilo stresno. lahko rečem da sem jih ene par zmolil vmes.

Avtor: energijateam.com; Foto: prijavim.se, energijateam.com

Tagi