Enej Logar državni prvak v razredu supersport 600

Minuli vikend sta na dirkališču Pannonia Ring na Madžarskem potekali še zadnji dirki državnega prvenstva v cestno hitrostnem motociklizmu. Enej Logar (AMD Domžale) si je v razredu supersport 600 na sobotni dirki, kljub padcu v kvalifikacijah, privozil zmago. Na nedeljski dirki pa je ciljno črto prečkal tretji, kar je zadostovalo, da si je v premierni sezoni v razredu supersport 600 zagotovil naslov državnega prvaka.

Končano je državno prvenstvo v cestno hitrostnem motociklizmu. Po Marku Bolku (AMD Trebnje), ki si je naslov prvaka v razredu superbike zagotovil že na sobotni preizkušnji, je to uspelo v nedeljo še Eneju Logarju (AMD Domžale) v razredu supersport 600. Po predzadnji dirki, ki je potekala ob nizkih temperaturah in ostrem vetru, je zadnja preizkušnja potekala v sončnem vremenu, ki je malce ogrelo vse prisotne.

Logar v kvalifikacijah padel, a se je na dirki zbral in si privozil zmago

Oster veter in relativno nizke temperature zraka, ki so se odražale tudi na asfaltu, niso ustavile zavzetih in dirkanja željnih tekmovalk in tekmovalcev pred četrto preizkušnjo (sobota, 23. 10. 2021) za točke državnega prvenstva Slovenije v cestno hitrostnem motociklizmu, ki je bila na Madžarskem. Dirkališče Pannonia Ring je vnovič poskrbelo za zelo zanimive vožnje.

Tako vodilni v skupnem seštevku za državno prvenstvo Enej Logar (AMD Domžale) kot njegov prvi zasledovalec Domen Lipnik (Društvo 2n’Race) sta vknjižila konkretna padca, a sta jo k sreči odnesla brez poškodb. Malce manj sreče pa sta imela njuna motorja. Pričela se je dirka s časom, da bosta motocikla pravočasno pripravljena za dirko. V zraku je bilo čutiti napetost, a to ni ustavilo kolegialnosti med vozniki, ki so si med seboj nesebično pomagali.

Logar (št. 211) je v kvalifikacijah padel, a se je na dirki zbral in si privozil zmago.

Med vso to dramo pa je Klemenc odpeljal vrhunske kvalifikacije, ki so ga postavile na prvo štartno mesto. Že po nekaj ovinkih dirke za točke državnega prvenstva pa se je v ospredje prebil Logar. Znova je sledila neizprosna borba, ki nikomur ni pustila, da bi se lahko malce sprostil med vožnjo. Do zadnjega kroga so bile razlike med dirkači minimalne. Kratko je tokrat potegnil Lipnik, ki je še v zadnjem krogu vozil pred Klemencem, a ga je ta nato prehitel.

Zmagal je Logar, ki se mu je pred zadnjo dirko sezone nasmihal premierni naslov državnega prvaka v tem razredu. Pod zmagovalnim odrom sta se zvrstila Dejan Ločnikar in Miha Slatinšek (oba Društvo 2n’Race). Zaradi težav z motorjem pa je za nastop tokrat ostala prikrajšana Nina Berlič (Društvo 2n’Race).

Logar je sobotno dirko končal na prvem mestu in ga je čakal samo še korak do naslova državnega prvaka v razredu supersport 600.

Zmaga na nedeljski dirki Klemencu, prvak Logar

V razredu supersport 600 tudi zadnja preizkušnja (nedelja, 24. 10. 2021) ni bila za tiste s slabim srcem. Vnovič je bilo napeto in razburljivo do konca. Najhitrejši tokrat je bil Bor Klemenc (AMD Trebnje), ki si je pripeljal prestižno zmago. Drugo mesto je pripadlo Mihi Slatinšku (Društvo 2n’Race), ki je kar nekaj časa posvetil preučevanju vožnje Eneja Logarja (AMD Domžale), sicer sobotnega zmagovalca v tem razredu. Logar je tokrat ciljno črto prečkal tretji, kar je zadostovalo, da si je v premierni sezoni v razredu supersport 600 zagotovil tudi naslov državnega prvaka.

Domen Lipnik (Društvo 2n’Race) je imel zaradi padca v kvalifikacijah na sobotni preizkušnji težave z motorjem. Na drugi dirki v dveh dneh na stezi Pannonia Ring se mu je nasmihalo drugo mesto, a ponagajala mu je elektronika. Zaradi tega preizkušnje ni končal, saj je odstopil. Vseeno je v skupnem seštevku državnega prvenstva ostal na drugem mestu, tretji skupno pa je Dejan Ločnikar (Društvo 2n’Race), ki je tokrat v cilj pripeljal na četrtem mestu.

Trenutek z dirke v razredu supersport 600. S št. 755 Dejan Ločnikar.

“Zelo smo veseli, da smo lahko izpeljali vseh pet dirk državnega prvenstva. Sezona je bila zelo zgoščena in napeta v vseh razredih. Zahvala gre vsem tekmovalcem, ki so se udeleževali naših dogodkov, velika zahvala pa gre tudi našim sponzorjem, ki nam omogočajo izpeljavo dirkaških koncev tedna ter poskrbijo za čudovite nagrade,” je po koncu tekmovanja misli strnil Matija Zaletelj iz Društva 2nRace, ki je organizator dirk državnega prvenstva pod okriljem AMZS. Dodal je še, da upa, da bo prihodnja sezona malce manj stresna glede koledarja dirk, ki je bil zelo zgoščen zaradi globalne pandemije koronavirusa, zato so organizacija in priprave na vsako posamezno preizkušnjo od vseh terjale veliko odrekanj in naporov.

Miha Ulčar; Foto: AMZS

 

Tagi