Ekipa TAK Domžale osvojila 1. mesto na turnirju v Somborju, Anže Kosmač in Peter Dobnik na prvih mestih!

V srbskem Somborju je potekal tradicionalni memorialni turnir Stevan Pišta Gromilovć. Na močnem mednarodnem olimpjskega dviganja uteži so se fantje z TAK Domžale pomerili s tekmovalci KDT Spartak Subotice, Vukovarja, Herkules Bača in z madžarskimi tekmovalci iz Budimpešte. Skupno so zbrali so 892,246 sinclair točk in premagali drugouvrščeno ekipo iz Subotice za 34 točk.

Za TAK Domžale so nastopili mladinec Rok Orešek (poteg 80 kg, sunek 95 kg), Peter Dobnik (poteg 130 kg, sunek 160 kg) in Anže Kosmač (poteg 130 kg, sunek 160 kg). Posebno nagrado za najboljšega tekmovalca turnirja je prejel Kosmač Anže, ki je za las ugnal Petra Dobnika. Dvignila sta sicer enako težo, vendar je Anže zavoljo manjše telesne teže (97 kg) proti Petru (99 kg), zmagoslavno dvignil pokal. Anže je bil sila vesel nagrade, po tekmovanju pa je po povedal: »Največje olajšanje ta trenutek predstavlja spoznanje, da se mi forma pred državnim prvenstvom mahoma stopnjuje in bom po vsej verjetnosti uspel prikazati najboljšo pripravljenost sezone ravno na najpomembnejši tekmi v letu. S Petrom sva bodrila drug drugega, vendar sva oba imela še nekaj rezerve, ki pa jo hraniva za državno prvenstvo.« Tudi Peter se je razveselil srebrne medalje: »Prikazal sem zelo solidne dvige, v izvedbi sem bil zelo suveren. Kaže, da so priprave na Reki dobro uspele. Nihče od naju ni želel preveč tvegati, zato sva ostala na zmernih težah torej 130 kg v potegu in 160 kg v sunku. Na državnem prvenstvu se seveda nihče ne bo zadrževal, zato bo potrebno precej preseči današnji rezultat. Morda bo nekomu uspelo 300 kg v seštevku, kar je dolgoletna želja obeh, pa tudi drugih tekmovalcev v tej kategoriji.«

Naslednje tekmovanje je torej že čez tri tedne, ko se bo vsa slovenska smetana olimpijskega dviganja uteži zbrala na državnem prvenstvu v Ljubljani. Preko družabnih omrežij bo deljena povezavo v živo, ker boste lahko spremljali kar 18 tekmovalcev in tekmovalk iz TAK Domžale.

Besedilo: V.O.; Foto arhiv TAK Domžale

Tagi