Dvanajst točk Charukove ob njeni vrnitvi v kamniški dres

Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi drugega kroga modre skupini Sportklub prve odbojkarske lige za ženske v gosteh premagale Ankaran s 3:0 (13, 13, 20). V prihodnjem krogu bodo Kamničanke v soboto, 20. januarja, ob 17.30, igrale doma s SIP Šempetrom, v torek, 16. januarja pa jih v Potsdamu ob 19. uri čaka še zadnja tekma v ligi prvakinj.

Ankaran – Calcit Volley  0:3 (-13, -13, -20)
Koper – Dvorana OŠ Anton Ukmar, gledalcev 50, sodnika: Markelj, Vračarič.

Ankaran: Strgar (L), Bednjanič 3, Korpnik, Labinjan 1, Kovačič, Stikić 8, Forštnarič 6, Jurič, Valenčič, Cvitanović (L), Pickering 3, Jurič, Pangerc 3, Pulić. Trener: Ivica Radočaj.
Calcit Volley: Rituper 5, Gorjup, Radišković 11, Šen 12, Najdič, Hutinski, Boisa 2, Charuk 12, Grubišič Čabo, Pucelj 8, Čižman 3, Banko (L). Trener: Bruno Najdič.

Med tednom so varovanke Bruna Najdiča v ljubljanski dvorani Tivoli igrale proti eni najboljših evropskih ekip, turškemu Fenerbahčeju in mu nudile dostojen odpor. Prvič je za Kamničanke zaigrala tudi Julija Grubišić Čabo, v tekmi proti Ankarančankam pa se ji je pridružila še povratnica v ekipo Calcit Volleyja, Lucille Charuk, ki je v igro vstopila v drugem nizu in se izkazala z dvanajstimi točkami.

Kamničanke so, kot je od njih zahteval Najdič, tekmo začele brez podcenjevanja, z željo, da prikažejo čim boljšo igro in da niti v enem trenutku nasprotnicam ne dovolijo, da bi ogrozile njihovo zmago. Z blokom kapetanka Andjelke Radišković so povedle z 8:4, z asom Asje Šen in blokom Maše Pucelj že s 17:9. Visoko vodstvo ni uspavalo gostij, ki so še naprej pritiskale s servisom in na servis Lare Rituper so domačinkam pobegnile že na 23:11. Zmago v uvodnem nizu je potrdila Šenova.

V drugem nizu so Ankarančanke do pete točke še držale korak s Kamničankami, ki so po uspešnem napadu Charukove povedle s 14:9, na njen servis pa so dosegle pet zaporednih točk za vodstvo z 22:12. Vodstvo z 2:0 v nizih je potrdila Radiškovićeva.

Najbolj izenačen je bil tretji niz, v katerem so Kamničanke z dvema zaporednima točkama Charukove povedle s 7:4, vodile so tudi še z 11:8, vendar so na servis Maje Forštnarič, ki je dosegla tudi asa, Ankarančanke prišle do dveh točk prednosti (13:11). S polminutnim odmorom je Bruno Najdič zaustavil nalet domače ekipe in po uspešnem napadu Šenove so njegove varovanke vodile s 15:13. Domačinke so z asom Stikić še izenačile izid na 15:15, po kar treh točkah Šenove, od tega je dve dosegla z asom, točkama Sare Najdič in Charukove pa je bil odpor Ankarančank le strt. Sicer so še prišle na tri točke zaostanka, zadnjič pri izidu 20:23, vse dvome o zmagovalkah dvoboja pa je z blokom razrešila Neja Čižman.

Izjava po tekmi

Bruno Najdič, trener Calcit Volleyja: »Ker je šlo po prvi tekmi po premoru, kajti tekma s Fenerbahčejem je bila vendarle na drugi ravni, je bilo še nekaj negotovosti v naši igri. Med njo smo naredili tudi nekaj minimalnih rotacij, kolikor smo jih lahko, na splošno pa lahko rečem, da smo lahko zadovoljni z igro, ki smo jo prikazali.«

Avtor: Calcit Volley, Foto: Klemen Brumec

 

Tagi