Dva obraza Kamničank v Novi Gorici

Odbojkarice Calcit Volleya so v tekmi 18. kroga Sportklub prve odbojkarske lige v Novi Gorici premagale domači GEN-I Volley s 3:2 (15, 14, -16, -18, 11). V četrtek, 3. februarja, ob 18. uri, bodo Kamničanke v zaostali tekmi osmega kroga srednjeevropske lige gostovale v Kašteli, dva dni pozneje pa bodo v domači dvorani v 19. krogu domačega prvenstva, ob 17.30, gostile SIP Šempeter.

Aktualne slovenske državne in pokalne prvakinje so proti oslabljeni novogoriški ekipi odlično odigrale prva dva niza, njihovo nadaljevanje pa je bilo precej slabše. V tretjem nizu so nerazumljivo popustile v vseh elementih igre in dovolile, da so se domače odbojkarice razigrale. Darilo so Novogoričanke izkoristile, o zmagovalkah pa je odločal peti niz. V njem so domače odbojkarice gostjam sledile do enajste točke, s štirimi zaporednimi pa so Kamničanke le prišle do zmage. Šestnajste v prvenstvu.

Navkljub temu, da Novogoričanke niso nastopile z vsemi najboljšimi igralkami, so Kamničanke v tekmo vstopile brez podcenjevanja in z blokom Fatoumatte Sillah že na začetku uvodnega niza domačinkam pobegnile za pet točk (8:3). Svojo prednost so z asom Eve Pavlović Mori povečale na šest točk (12:4), dokončno pa je bil niz odločen z dvema zaporednima točkama Lucille Charuk in eni Sillah, ko so povedle z 19:9. Niz je končala Andjelka Radišković.

Še bolj prepričljivo so kamniške odbojkarice vstopile v drugi niz, ko so na servis Olivere Brulec Kostić povedle s 7:1. Domača trenerka Majda Čičič je njihov nalet skušala zaustaviti s polminutnim odmorom, toda po vrnitvi na igrišče so gostje dosegle še dve točki. Po uspešnem napadu Polone Marušič, ki se je po treh letih igranja za Calcit Volley vrnila v Novo Gorico, so se domačinke gostjam še približale na pet točk zaostanka (8:13), toda po novem asu Brulec Kostićevo so spet zaostajale za osem točk (9:17). Do konca niza so Kamničanke svojo prednost na servis Anje Zorman povečale na deset točk (22:12), prvo izključno žogo za 2:0 pa je izkoristila Živa Javornik.

V tretji niz so varovanke Gregorja Rozmana stopile v nekoliko spremenjeni zasedbi, kar so domače odbojkarice s petimi zaporednimi točkami Selene Leban izkoristile za vodstvo s 5:2. Rozman je vzel svoj prvi polminutni odmor na tekmi, ki je za trenutek zaustavil nalet Novogoričank, v kamniški ekipi pa se je razigrala Sillah, ki je s četrto zaporedno točko popeljala do vodstva z 8:7. Kamničanke so še vodile tudi z 9:8, toda na servis Neli Goršek so domače odbojkarice dosegle kar deset zaporednih točk in gostjam pobegnile na 19:9. Domačinke visoke prednosti niso zapravile, vodile so tudi s 23:11, niz pa se je končal z napako kamniške ekipe na servisu.

Na krilih zmage v tretjem nizu so Novogoričanke stopile v četrtega. Ko so z blokom Lebanove povedle s 4:1, po napaki gostij pa že s 7:3. Kamničanke so se z napadom Sillah domačinkam približale na točko zaostanka (11:12), toda po novi točki Lebanove je bilo že spet plus štiri za GEN-I Volley (16:12). V še večjih težavah so bile gostje po svoji novi lastni napaki, kajti na semaforju je bilo že 22:17 za Novogoričanke. Razglašena kamniška ekipa visokega zaostanka ni več nadomestila, za izenačenje v nizih pa je s še eno lastno napako poskrbela kar sama.

V tie-breaku so na menjavo strani z blokom Katje Mihevc z dvema točkama prednosti odšle odbojkarice Calcit Volleyja, vendar se domačinke niso predale, kajti z asom Anastasije Sekulić so izid že na osmi točki izenačile. Do enajste točke so Novogoričanke sledile Kamničankam, ki so po njihovi lastni napaki spet prišle do dveh točk prednosti (13:11). Čičičeva je vzela še svoj drugi polminutni odmor, toda Pavlović Mori je z »varanjem« ob mreži Kamničankam zagotovila tri zaključne žoge, z asom je prvo izkoristila Charuk.

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Že pred tekmo smo napovedali, da bomo skušali več priložnosti ponuditi igralkam, ki se vračajo po poškodbi ali so do zdaj manj igrale, da bi jih dvignili v formi, kajti v končnici, bomo potrebovali vsako igralko. To smo tudi naredili, vendar smo dva niza, rekel bi, da tudi zaradi nezbranosti, izgubili. Na koncu smo ostali neporaženi, to pa je tudi najbolj pomembno.«

GEN-I Volley – Calcit Volley 2:3 (-15, -14, 16, 18, -11)

Nova Gorica – Dvorana OŠ Milojke Štrukelj, gledalcev 100, sodnika: Novak, Milojević.

GEN-I Volley: Bagherpour 6, Leban 21, P. Marušič 2, Goršek 6, Damjanović, Rituper 9, Banko (L), Žigon 1, Sekulić 12. Trenerka: Majda Čičič.

Calcit Volley: Pavlović Mori 5, Špoljarič (L), Mihevc 4, Javornik 1, Radišković 10, Šiftar, Brulec Kostić 10, Lenart 1, Boisa 3, Janežič (L), Charuk 16, Sillah 23, Zorman, Čižman 5. Trener: Gregor Rozman.

Avtor: Calcit Volley; Foto: Klemen Brumec

 

Tagi