Državne prvakinje s svežimi obrazi v Ligo prvakinj

V Kamniku se obetajo spremembe v ekipi državnih prvakinj, odbojkaric Calcit Volley, saj so v svoje vrste pozdravili dve obetavni novinki. Ekipo bosta okrepili Lara Rituper in Asja Šen.

21-letna Lara Rituper je pozornost pritegnila kot najučinkovitejša blokerka državnega prvenstva minule sezone. Nase je opozorila tudi v finalni seriji, ki jo je odigrala v dresu Novogoričank, od koder se zdaj seli v Kamnik. Nekdanja mladinska reprezentantka je pred tem igrala za Šempeter.

V Kamnik se seli tudi 20-letna Asja Šen, ki bo zaigrala na mestu sprejemalke. Doslej je izkušnje nabirala v Grosuplju in pri Krimu, z igranjem pa je začela v Logatcu. Asja velja za vsestransko igralko, odlično se znajde tudi na mivki.

Ekipo bo v novi sezoni vodil Bruno Najdič, klub pa je že pred časom napovedal tudi pomembno okrepitev na mestu podajalke, kjer bo igro organizirala Sara Najdič.

Calcitovke v novi sezoni čaka preizkušnja v elitni ligi prvakinj. Včerajšnji žreb v Luksemburgu jim je namenil skupino C, kjer so se znašle tudi turške prvakinje Fenerbahče iz Carigrada, poljske prvakinje, ekipa Lodž in nemške podprvakinje, ekipa Potsdama.

Avtor: Calcit Volley; Foto: Calcit Volley

 

Tagi