Drugo mesto Logarja za začetek sezone

Z dirko na Madžarskem dirkališču Panoniaring se je začelo letošnje državno prvenstvo v cestno hitrostnem motociklizmu in Enej Logar je sezono, v kateri brani naslov državnega prvaka razreda supersport 600, začel z drugim mestom.

Dirko je zaznamovalo predvsem hladno in vetrovno vreme, ki je številnim tekmovalcem povzročalo obilico preglavic, bilo je tudi nekaj padcev. Na sobotnih treningih Logar, ki tudi v letošnji sezoni nastopa za Avto-moto društvo Domžale, ni ujel pravega ritma in časi so bili precej slabši v primerjavi z lanskim letom. Na dan dirke se je vreme malenkost izboljšalo, prav tako pa doseženi časi. Kvalifikacije je tako zaključil kot tretji najhitrejši v konkurenci slovenskega prvenstva, v mednarodni konkurenci pa je dosežen čas zadoščal za 12. štartno pozicijo.

Dirko je Logar pričel zelo dobro in že na štartu prehitel nekaj tekmecev, ter se tudi prebil na drugo mesto državnega prvenstva. Z Grego Žustom (Društvo 2nRace) sta bila tesen boj, medtem ko si je Domen Lipnik (Društvo 2nRace) privozil nekaj sekund prednosti. A ko je Lipniku  v tretjem krogu ponagajala tehnika in je bil primoran odstopiti, se je boj med Logarjem in Žustom spremenil v boj za zmago. A boj ni dolgo trajal, saj je imel Logar v drugem zavoju težave z zdrsom zadnje gume, sledil pa je adrenalinski vložek, ki pa na srečo ni terjal padca ali odstopa. A Žust je to izkoristil, prevzel vodstvo in ga obdržal do konca dirke, Logar pa je le še kontroliral drugo mesto. »Ta vikend razmere res niso bile naklonjene dirkanju, a pogoji so bili za vse enaki. Vesel sem, da se po slabih občutkih na sobotnih treningih uspel dirko zaključiti na drugem mestu. Le malo je manjkalo, pa bi bil razplet lahko povsem drugačen. Ko mi je zdrsnila zadnja guma in zatem dobila oprijem, sem se počutil kot na rodeu, s čelado sem tudi udaril v prednje steklo, a nekako le uspel ostati na motorju in nadaljevati z dirko. Malce sem tudi upočasnil tempo, saj sem izgubil zaupanje v zadnjo gumo. Skratka, zadovoljen sem s končnim dosežkom in sedaj so misli že usmerjeno na drugo dirko. Ob tem bi čestital vsem tekmecem« je po nastopu na Panoniaringu povedal Logar. Na zmagovalne stopničke se je uvrstil tudi Sašo Pečelin (Društvo 2nRace), mesto na zmagovalnem odru pa si je privozil s prehitevanjem v zadnjem krogu.

Naslednja dirka bo 27. aprila na Grobniku (Hrvaška).

Avtor: Bojan Sebal, AMD Domžale; Foto: Rok Bačovnik.

Tagi