Domžalski upokojenci že petič tretji v državi

Tokratno šahovsko finalno tekmovanje Združenja upokojencev Slovenije (ZDUS) je potekalo v Trbovljah, udeležilo se ga je 15 ekip. Društvo upokojencev Domžale je zanesljivo osvojilo tretje mesto, od leta 2018 že petič, vendar z grenkim priokusom, saj je bilo zelo blizu drugemu.

V neposrednem dvoboju z ekipo DU Tabor Maribor je bilo že na tem, da se dvoboj konča nedoločeno, vendar pa se je že dobljena partija nesrečno prelevila v poraz in Tabor je zmagal z 3:1. V primeru neodločnega izida bi imele Domžale točko več, torej 22.5, pa še meč točko več, kar bi zagotovilo drugo mesto. Tudi tokrat so imeli šahisti na voljo 10 minut za razmislek, v hitrem šahu pa se rade pripetijo napake in preobrati. Čeprav je zasedba DU Domžale (Bojan Osolin, Marjan Karnar ter Boris in Jože Skok) igrala manj zanesljivo kot na prejšnjih prvenstvih, pa kljub temu ni bilo ogroženo tretje mesto. Premočno je zmagala zasedba DU Kozarje iz Ljubljane. Vrstni red: DU Kozarje 32.5 (18), DU Maribor Tabor 23.5 (12), DU Domžale 21.5 (12), DU Trbovlje, DU Krško s po 19.5 (10), DU Murska Sobota 19 (11), DU Jesenice 18.5 (10) itd., v oklepaju so meč točke.

Znova se je ponovila parodija iz minulega leta. Ekipa, ki je lani v Mariboru nastopala z imenom Gameljne – Rašica, je igrala tokrat z imenom DU Kozarje, zaradi nepravilne registracije igralcev pa ji je bilo za leto 2022 odvzeto prvo mesto. Tekmovanje je potekalo v preddverju Delavskega doma Trbovlje, kjer pa so bili zaradi premajhne svetlobe zelo neugodni pogoji za igranje šaha. Organizator bi vsekakor moral poskrbeti za izboljšanje vidljivosti.

Avtor: Jože Skok

Tagi