Domžalski karateist Darko Flis se je povzpel na Zagrebčanko 512

Domžalski karateist Darko Flis se je v Zagrebu povzpel na najvišjo zagrebško stolpnico Zagrebčanko 512. Tek na Najvišjo zagrebško stolpnico so priredili v soboto, 9. decembra 2023. Zaradi velikega števila tekmovalk in tekmovalcev vseh starostnih kategorij, se je tek na stolpnico po stopnicah odvijal od 9. do 14. ure.

V pritličju, kjer se je začel start, je starter v intervalih nekaj sekund dal znak tekmovalcem, ki so bili prijavljeni, da so stekli po stopnicah na vrh stolpnice. Ko so tekmovalci pritekli ali prišli na vrh, so se morali z dvigalom spustiti v pritličje, saj bi bila na vrhu prevelika gneča. Na vrhu jih je čakal organizator, ki je vsakemu tekmovalcu čestital, prisotna je bila tudi zdravniška ekipa. Tekmovalci, ki so bili počasnejši, so se morali držati stene, da so jih hitrejši  lahko prehitevali ob ograji. Tekmovalci niso smeli uporabljati nobenih pohodniških pripomočkov kot so na primer pohodniške palice.

Darko Flis se je že nekajkrat udeležil tega tekmovanja. Ponavadi je naredil dva vzpona, tokrat pa se je podal na solo tek samo enkrat. Dosegel je rezultat 8.42.79 in bil med starejšimi četrti. Kot vrsto let, se je teka na Zagrebčanko 512 udeležilo veliko število tekmovalk in tekmovalcev v vseh kategorijah. Tekmovalci so dobili čipe, ki so jim merili hitrost in čas teka. Darko se je  na tek pripravljal intenzivno, saj je treniral tek na trasi Ihan-Brdo-Dobovlje.

Darko se je z sestro Marinko vrnil v Slovenijo po ogledu okrašenega Zagreba.

Avtor: Darko in Marinka Flis; Foto, video: Darko in Marinka Flis

Tagi