Domžalske Tigrice druge najboljše v Evropi

Ob koncu minulega tedna se je ženska članska ekipa Domžale Tigers odpravila na tradicionalni turnir Champions Bowl, kjer se med sabo pomerijo najboljše evropske ženske in moške ekipe brezkontaktne različice ameriškega nogometa (flag football).

Že tretje leto zapored je turnir gostoval v Poreču, letos se ga je udeležilo 15 moških in 15 ženskih ekip. V kategoriji ženskih ekip tudi letos niso manjkale naše Tigrice.

15 ženskih ekip je s predtekmovalno skupino začelo v petek, 18. oktobra 2024. V petek so se naša dekleta pomerila s švicarsko ekipo Winterthur Warriors (31:12), avstrijsko ekipo Amstetten Thunder (40:26), francosko ekipo Dijon Fenris (40:35) in dan zaključile z zmago proti švedski ekipi Arlanda Jets (40:7). Po štirih petkovih zmagah sta jih v soboto čakali še zadnji dve pomembni tekmi predtekmovalnega dela.

Naša dekleta so v soboto zmagovalno nadaljevala tudi proti avstrijski ekipi De La Salle Saints (41:37) in italijanski ekipi Milano Madcats (34:31). Predtekmovalni del so končala s šestimi impresivnimi zmagami in tako kot edina ekipa v razigravanje vstopila s 1. mesta na skupni lestvici 15-tih najboljših evropskih ženskih ekip v flag footballu.

V četrtfinalni tekmi nas je v soboto popoldne čakal povratni obračun proti prijateljicam iz Amstettna. Z ekipo se redno srečujemo vsaj dvakrat letno v Avstrijski ligi. Tokrat so vse niti tekme v svojih rokah držala naša dekleta in se z rezultatom 38:25 uvrstila med najboljše štiri ekipe v Evropi.

Finalni dan turnirja se je začel z zgodnjim nedeljskim polfinalnim obračunom s še eno staro znanko, avstrijsko ekipo aktualnih državnih podprvakinj Vienna Constables. Po grenkem porazu v letošnji polfinalni tekmi v Avstrijskem državnem prvenstvu, so bila naša dekleta odločena, da iz tega polfinala napredujejo v veliki finale. In kakšna polfinalna tekma je to bila. Potem ko so večji del tekme naša dekleta vodila, se je kakšno minuto pred koncem tekme tehtnica nagnila na avstrijsko stran. Sledil je še zadnji napad naših Tigric in naveza Karin Lah (podajalka) in lovilki Karin Bernik in Kaja Koncilija je prinesla novih šest točk za naša dekleta in s končno zmago 40:38 je sledilo le še veliko finale.

Po celotnem turnirju brez poraza, so tokrat naša dekleta priznala premoč francoski ekipi Molosses Redlips (20:53). Naša dekleta so tako osvojila odlično 2. mesto na turnirju, kjer se vsako leto med sabo srečajo najboljše ženske ekipe flag footballa.

Iskrene čestitke gredo celotni ekipi na čelu z glavnim trenerjem Karstnom Oprausom ob izjemnem rezultatu na letošnjem Champions Bowlu, prav tako pa našim najboljšim navijačem, ki so vzpodbujali naša dekleta skozi celoten turnir.

Avtor: Domžale Tigers; Foto: Andrej Kuhelj

Tagi