Domžale gostijo tekmovanje v skateboardingu

V skateparku, ki se nahaja v Športnem parku Domžale, danes poteka tekmovanje v rolkanju (skateboarding). Tekmovanje, ki šteje tudi za točke državnega pokala Slovenije v rolkanju, organizira Društvo EZ3X pod okriljem SRZ- Slovenske Rolkarske Zveze. 

Dogodek, na katerem se je zbrala pisana druščina ljubiteljev rolkanja (skateboardinga) smo obiskali pred današnjim tekmovanjem, med ogrevanjem tekmovalcev. Tekmovanje se je pričelo v popoldanskem času, finale bo potekal med 17. in 19. uro. Sam dogodek pa se bo odvijal vse do 23. ure. Najboljše tekmovalce čakajo denarne in materialne nagrade. Pripravili pa so tudi pester spremljevalni program (DJ Set, koncert, srečelov, hrana, pijača, finger skate park, sitotisk stojnica, skate stuff stojnica). Vabljeni na ogled!

Rolkanje se je razvilo v Ameriki v 60ih letih prejšnjega stoletja in se po 30 letih razvoja, razširilo po celem svetu, kjer je veljalo predvsem za subkulturo.

Danes rolkanje ni več le subkultura, saj je z letom 2020 postalo olimpijski šport. Prvo tekmovanje na olimpijskih igrah se je odvilo v Tokiu leta 2021. Žal na olimpijskih igrah do sedaj še ni bilo slovenskega predstavnika, se pa v Sloveniji prireja tekmovanja na državnem nivoju že od leta 2018.

Društvo EZ3X so športno društvo, ki se zavzema za izboljšanje pogojev na področju ekstremnih športov na lokalni ter regionalni ravni.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi