Domžale gostijo odprto državno prvenstvo v tekmovalnem lednem plezanju

Domžale so danes obarvane športno, saj se na plezalni stene garažne hiše odvija odprto državno prvenstvo v tekmovalnem lednem plezanju. Tekmovanje poteka v organizaciji Zavoda Plezarija in v sodelovanju s Planinskim društvom Domžale ter Komisije za gorske športe Planinske zveze Slovenije 

Po daljšem premoru se je ledno plezanje vrnilo v Domžale in sicer s tekmo odprtega prvenstva v lednem plezanju v disciplini težavnost. Tekmovanje se je začelo ob 9.30 uri z zborom tekmovalcev, ki se od 10.30 ure dalje merijo v kvalifikacijah. Finalno plezanje pa bo na sporedu ob 15. uri.

Za naš portal je Andrej Pečjak, vodja sodniške žirije povedal, da je prijavljenih trideset plezalk in plezalcev iz Slovenije, Srbije in Hrvaške. V finalu ob 15. uri pa bo nastopilo osem moških in štiri ženske tekmovalke. Pečjak je še povedal, da tekmovanje spremlja novost, zmanjšujejo namreč ogljični odtis, saj za spremljevalni del tekmovanja (ozvočenje, glasba …) uporabljajo sončno energijo. Tudi ves material za tekmovanje so na plezališče pripeljali z električnimi avtomobili.

Pod steno je pripravljen prostor za gledalce, zato vabljeni k spremljanju letošnjega lednoplezalnega spektakla in glasnemu navijanju!

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi