Domžale gostijo 28. Slovenian junior open 2023

S kvalifikacijami, ki so potekale v nedeljo, 20. in ponedeljek, 21. avgusta 2023, se je na teniških igriščih v Športnem parku Domžale pričel 28. Slovenian junior open 2023, ki ga v sodelovanju z Zavodom za šport in rekreacijo Domžale prireja Teniški klub Domžale. ITF turnir, ki šteje za točke za svetovno mladinsko jakostno lestvico do 18 let, bo potekal vse do nedelje, 27. avgusta, ko bo na sporedu finale posamezno in dvojic.

Za končno zmago se poteguje približno 200 igralcev, to pa pomeni tudi vsaj se enkrat toliko spremljevalcev in trenerjev, kar predstavlja velik tedenski dogodek tudi v finančnem smislu za Domžale.

Po prvem kolu se je od slovenskih igralk in igralcev v drugi krog uvrstilo 8 deklet in 9 fantov. Uspešni sta bili tudi članici domačega kluba Eva Cikajlo in Ana Lanišek. Med fanti je bil največ pozornosti deležen sin svetovno znanega Gorana Ivaniševiča Emanuel, ki se je suvereno uvrstil v drugo kolo.

Po drugem kolu je v igri od osmih ostalo kar sedem slovenskih deklet, od devet fantov pa štirje. Odlično igro sta prikazali domači igralki Ana in Eva, ki sta se gladko uvrstili v tretji krog. Začelo se je tudi tekmovanje v dvojicah, kar nekaj domačih parov pa se je uspelo uvrstiti v drugi krog.

Miha Ulčar; Foto: TK Domžale

 

Tagi