Domžalčanki Julija in Lea odlični na badminton turnirju za državno lestvico

Naši mlajši člani Badminton kluba Mengeš so ponovno pokazali, kako so napredovali v badmintonu. Tokrat so se izkazali na 2. turnirju do 11 in 13 let, ki šteje za državno lestvico.

Prvo soboto v aprilu smo se odpravili v Lendavo, kjer je potekal 2. turnir do 11 let v sezoni 2022. Naš klub so zastopale Mila Vrhovnik, Sara Bregar, Julija Božnik in Anika Petrič. Dekleta so zasedle prva mesta tako v mešanih dvojicah kot tudi v kategoriji posamezno. V mešanih dvojicah je 1. mesto zasedla Sara Bregar s soigralcem Tinetom (BK Medvode), 2. mesto Mila Vrhovnik skupaj s Tjažem (ŠD Sele-Vrhe), 3. mesto pa Julija Božnik s soigralcem Svenom (BK Mladost).

Napeto pa je bilo v kategoriji posamezno, saj je prišlo do klubskega dvoboja za prvo mesto. Tokrat je zmagala Sara Bregar, 2. mesto pa je zasedla Mila Vrhovnik. Julija Božnik je zasedla 6. mesto posamezno, Anika Petrič pa 8. mesto.

Anika in Julija v Lendavi.

V soboto, 9. 4. 2022, pa so mladi člani in članica uspešno tekmovali na 2. turnirju BZS v sezoni do 13 let.

Turnirja, ki je tokrat potekal v Muti, se je udeležilo 79 igralcev in igralk. BK Mengeš so zastopali Lea Felicijan, Luka Siard, Tim Bregar, Žan Zabret in Jan Topolovec.  

Tim je upravičil naslov trenutno 1. igralca na državni lestvici do 13 let med posamezniki in po napetem boju zmagal v finalu 2:1 (21-19, 17-21, 21-17) proti Maxu Trampužu (BK Konex). S tem je tudi ohranil mesto vodilnega na državni lestvici do 13 let. Poleg zmage med posamezniki je v konkurenci 26 mešanih parov osvojil tudi 3. mesto skupaj z Nino Vidovič (BK Olimpija).

V skupini B do 13 let je Jan izgubil proti kasnejšemu zmagovalcu in zasedel končno 5.-8. mesto.

Lea, Luka, Tim, Žan, Jan v Muti.

Lepe igre in borbenost sta prikazala tudi Luka (2. mesto v skupini) in Žan (3. mesto v skupini), ki sta ostala v skupinskem delu, saj v boje za medalje napreduje le zmagovalec skupine. Presenečenje je pripravila Lea, ki se je na svojem prvem turnirju v skupini B, ki šteje za državno lestvico, prebila iz skupine in turnir zaključila na skupnem 3. mestu med posameznicami. 

Vsi so si priborili nove prepotrebne izkušnje in točke za državno lestvico.

Novi turnir nas čaka že 23. 4. 2022, ko se bodo na 2. turnirju BZS med seboj pomerili najboljši v Sloveniji do 15 let. Tudi tam bomo imeli Mengšani nekaj igralcev in igralk, ki lahko posežejo po visokih uvrstitvah.

Besedilo: Uroš Bregar; Foto: člani BK Mengeš

Tagi