Domžalčani osvojili medalje na 6. državnem prvenstvu v ulični vadbi!

V nedeljo, 12. oktobra 2024, je v nakupovalnem središču Aleja v Šiški potekalo 6. državno prvenstvo v ulični vadbi (streetworkout). Tekmovanje je privabilo številne ljubitelje tega hitro rastočega športa, ki so se preizkusili v štirih zahtevnih kategorijah: maksimalno število ponovitev z lastno težo (pod/nad 80 kg), maksimalno število ponovitev z lastno težo v ženski kategoriji in maksimalno število ponovitev z dodatno težo.

Med tekmovalci so bili tudi trije predstavniki občine Domžale, ki so se izkazali z odličnimi rezultati in domov odnesli kar tri medalje:

  • Boštjan Vovk iz Vira pri Domžalah je osvojil 1. mesto v kategoriji maksimalnega števila ponovitev z lastno težo (nad 80 kg),
  • Jaka Zabukovec iz Preserij pri Radomljah je zasedel 2. mesto v kategoriji maksimalnega števila ponovitev z dodatno težo,
  • Saš Mišvelj iz Preserij pri Radomljah je osvojil 3. mesto v isti kategoriji.

Prvenstvo je potekalo v prijetnem vzdušju in ob lepem vremenu, privabilo pa je več kot 40 gledalcev. Sponzorji dogodka so bili Aleja, Sportvision, Redbull in drugi, ki so podprli dogodek in tako pripomogli k promociji ulične vadbe v Sloveniji.

Za občino Domžale je to velik uspeh, saj dokazujemo, da imamo domače športnike, ki se uspešno kosajo na državnem nivoju. Poleg tega je to še en znak, da je ta oblika vadbe v naši skupnosti vse bolj priljubljena.

Dobra novica za vse ljubitelje vadbe na prostem pa je tudi, da smo letos v okviru participativnega proračuna predlagali postavitev novega streetworkout parka na Škrjančevem. Občanke in občani so projekt podprli, kar pomeni, da bomo do konca leta dobili nov, sodoben park, ki bo omogočal odlično okolje za vadbo na prostem.

Športni entuziasti v Domžalah se že veselimo novih uspehov in priložnosti za aktivno preživljanje prostega časa!

Avtor: Jaka Zabukovec; Foto: Katapult Media

Tagi