Domžalčan Žiga Jan Novak na Prvenstvu Slovenije del rekordne štafetne ekipe

Minulo soboto je v Novem mestu potekalo Prvenstvo Slovenije v štafetah. Postavljenih je bilo kar šest državnih klubskih rekordov. V štafeti 4 x 600 metrov, v kategoriji pionirjev U16, so Žiga Jan Novak, Ivan Schollmayer, Živa Remic in Jonna Deisinger tekli rekordnih 6:21,60.

Domžalčan Žiga Jan Novak je bil del ekipe, ki je na prvenstvu Slovenije v mešani štafeti 4 x 600 metrov postavila državni rekord. Skupaj z Jonne Deisinger, Živo Remic in Ivanom Schollmayerjem so suvereno premagali vso konkurenco in prejšnji državni rekord popravili za kar 8 sekund, ki sedaj znaša 6.21:60 .

“Še ena žetev dela, odrekanja in vztrajanja v treningih atletike. Kot trener Žige Jana Novaka in Jonne Deisinger (AK Olimpija) vem, da včasih ni lahko, vendar le zaupanje v delo trenerja in medsebojno spoštovanje tudi v obratni smeri kot trener – atlet lahko pripelje do vrhunskih rezultatov. Čestitke Jonni in Žigu ter prav tako Ivanu ter Živi za tako fenomenalen rezultat, ki bo zapisan za vse večne čase v almanahih atletske zveze. Bravo,” je ob postavitvi državnega rekorda na svojem FB profilu zapisal trener Žige in Jonne, Damijan Zdovc.

Miha Ulčar; Foto: Damijan Zdovc

Tagi