Do prvega mesta v Mevzi tudi Kamničani

Calcit Volley

Odbojkarji Calcit Volleyja so v finalni tekmi srednjeevropske lige v Pliberku premagali i-Vent Maribor s 3:1 (17, 17, -23, 15) in prišli do svoje prve lovorike v tem tekmovanju. V sredo, 20. marca, bodo Kamničani v drugi četrtfinalni tekmi končnice Sportklub prve odbojkarske lige za moške, ob 19. uri, gostovali v Kanalu pri Alpacemu.

Calcit Volley – Maribor  3:1 (17, 17, -23, 15)

Pliberk – Dvorani JUFA-Arena, gledalcev 200, sodnika: Schimpl, Petsche.

Calcit Volley: Planinšič, Vinkovič, Lazar 2, Karadža Pevc (L), Košenina (L), Nikolić 13, Okroglič 5, Mitrašinović 18, Brunet 26, Bakonji, Dulčev, Pavlović 13. Trener: Mladen Kašić.

Merkur Maribor: Fužir (L), Vodušek, Pernuš, Adžović 1, McConnell 13, Valenčič, Bračko 13, Kumer (L), Kržič 6, Donik 13, Fink 3, Novak. Trener: Sebastijan Škorc.

Kamničani so v soboto v polfinalu brez večjih težav premagali Spartak Myjavo s 3:0, zato pa je bil veliko bolj napet drugi polfinalni obračun med domačo SK Zadrugo Aich/Dobom in i-Vent Mariborom. Dobljani so že vodili z 2:0 v nizih, toda nepopustljivi Mariborčani se niso predali in so uprizorili popolni preobrat. Tako sta se v finalu pomerili dve slovenski ekipi, kar je bil njihov že šesti letošnji medsebojni obračun. Prve štiri so dobili Kamničani, zadnjega pa Mariborčani, ki so pred dobrim mesecem dni v Kamniku slavili s 3:0. Obe ekipi se bosta še enkrat pomerili že prihodnji teden v finalu pokala Slovenije v Kopru.

Prvi niz so kamniški odbojkarji odigrali skorajda brez napak. Z blokom Lazara Bruneta so povedli s 4:0, z asom Uroša Pavlovića že z 8:3. Tudi po mariborskem polminutnem odmoru so bili boljši nasprotnik, odlični so bili v bloku, prav tako so naredili malo lastnih napak in po novi točki Bruneta je bilo 14:7. Kamničani so vodili tudi s 16:9, zato je Sebastijan Škorc vzel še svoj drugi polminutni odmor. Po njem so na servis Roka Bračka Mariborčani prišli do štirih točk zaostanka (12:16), kaj več pa jim v prvem nizu ni več uspelo. Z asom Tomislava Mitrašinovića so jim Kamničani še enkrat pobegnili za sedem točk (20:13), zmago v uvodnem nizu pa je potrdil Pavlović.

Tudi v drugem nizu so kamniški odbojkarji nadaljevali dobro igro. Do izida 5:4 so vodili Mariborčani, s tremi zaporednimi pa so Kamničani prišli do dveh točk prednosti, vodstva pa niso več izpustili iz rok. Z blokom Bruneta so povedli z 11:7, z blokom Uroša Nikolića pa z 18:13. Pred vstopom v končnico niza so na servis Pavlovića vodili že za osem točk (21:13). Prednost osmih točk pa je bila tudi ob koncu niza, ki se je končal z lastno napako mariborske ekipe na servisu.

V začetku tretjega niza je prišlo do padca zbranosti v kamniški ekipi, ki je po bloku Mihe Finka zaostajala za štiri točke (3:7), nato pa vse do štirinajste točke, ko je bil v bloku uspešen Uroš Nikolić, lovili Mariborčane. Toda Kamničani do vodstva niso prišli, kajti varovanci Sebastijana Škorca so bili do konca niza ves čas v minimalni prednosti. V končnici se je z dvema zaporednima točkama izkazal Žiga Donik, mariborska ekipa pa je do osvojenega niza prišla po napaki Kamničanov na servisu.

Toda po izgubljenem tretjem nizu je četrti spet minil v premoči Calcit Volleyja, ki je z asom Mitrašinovića izenačil na 5:5, nato pa z delnim izidom 10:3 prišel do kar sedmih točk prednosti (15:8). Razpoloženi Kamničani nasprotnikom niti v enem trenutku niso dovolili, da bi se razigral. V napadu so bili nezaustavljivi, dobri so bili na sprejemu, servis pa, ki je bil na zadnjih tekmah ena njihovih največjih težav, je tokrat deloval skorajda brezhibno. Do svoje prve lovorike v srednjeevropski ligi so prišli z blokom Mitrašinovića. Štirinajstim kamniškim na tekmi, Mariborčani so v tem elementu igre prišli le do petih točk. Ob tem so bili Kamničani boljši na servisu, osem asov proti dvema mariborskima, na sprejemu (56-odstotkov proti 43-odstotki) in v napadu (53-odstotna uspešnost proti 38-odstotni).

Mladen Kašić, trener Calcit Volleyja je po tekmi podal izjavo: »Odlično smo izkoristili svoj potencial. Sprejemalci so odlično opravili svoje delo, podajalec je bil odličen, blokerja sta bila na visoko ravni, Mitrašinović pa je prikazal eno boljših igre v dresu Calcit Volleyja. Skratka, vsakdo, ki je stopil na igrišče, je dal svoj delež k zmagi. Vsekakor je to lep uvod v serijo tekem, ki nas čakajo v prihodnjih dneh proti Mariborčanom, seveda pa ne smemo pozabiti na sredo, ko nas čaka tekma v Kanalu. Toda v tem trenutku je najbolj pomembno, da smo prišli do te lovorike, in to z igro, ki je bila v prvem, drugem in četrtem nizu res na visoki ravni. Upam, da bo to igralcem še povečalo apetite in da bomo šli prihodnjo nedeljo po pokal v Koper, nato pa še po državno prvenstvo.«

Zaključni turnir srednjeevropske lige

Polfinale: Calcit Volley – Spartak Myjava 3:0 (17, 19, 16), SK Zadruga Aich/Dob – i-Vent Maribor 2:3 (26, 22, -18, -19, -12); za tretje mesto: SK Zadruga Aich/Dob – Spartak Myjava 3:0 (23, 23, 19), finale: Calcit Volley – i-Vent Maribor 3:1 (17, 17, -23, 15).

Avtor: Miha Štamcar; Foto: Klemen Brumec

 

Tagi