Čudovit Domžalski plesni dan

V nedeljo, 11. junija 2023, je bilo v Športni dvorani Domžale zelo pestro, saj je zaključek leta obeležila Plesna šola Miki. Prireditev se je pričela v dopoldanskem času in končala v večernih urah z nastopom najboljših.

Na Domžalskem plesnem dnevu so si obiskovalci lahko ogledali predstave številnih plesalk in plesalcev Plesne šole Miki, ki ima dolgoletno tradicijo, kar smo lahko opazili v številu nastopajočih, odmevni pa so tudi njihovi rezultati, ki jih dosegajo na vseh ravneh tekmovanj; od državnih, evropskih, pa vse do svetovnih. Pri svojem delu povezujejo tako otroke iz vrtcev kot šol ter jim dajejo odlično priložnost za druženje, zabavo in rekreacijo.

Mi smo jih obiskali ob 14. uri. Na začetku nastopa smo najprej spoznali njihove pedagoge, nato pa smo se prepustili plesu. Najprej nam je mladinska show dance mala skupina PK Miki (koreografinja Eva Gorjup) zaplesala Bird Box, sledil je mini Hip Hop, za njim pa Orient. Zaplesali so tudi plesalci Left and right Pop 2, Pop 3 ter Cha Cha Cha. Iz Vrtca Mehurčki Moste so poleg Piratov zaplesali še Kenguru. Plesalke in plesalci Plesnega centra Miki so zaplesali še Salsation, HH 10+ Jazz balet. Green green grass so izvedli plesalci, ki vadijo na OŠ Jurija Vege Moravče in Love not war iz OŠ Rodica. Priljubljeni junak Speedy Gonzales je spodbudil malčke iz Vrtca Mengeš, enote Gobica, Vrtca Medo Prevoje in Vrtca Cerklje. Iz vrtca Trzin Palčica so zaplesali na temo Pujs v mlaki. Na koncu pa so nas razveselili še plesalci break dancea iz Plesnega centra Miki ter Mladinska street formacija What really happened (koreografa Anja Jurić in Andraž Mrak).

Čisto na koncu smo si obiskovalci morali prislužiti vstopnico, zato smo morali vaditi plesne korake in na hitro sestaviti koreografijo. Priznati moram, da nam je šlo dobro od rok in nog. Lahko rečem, da je bil res čudovit plesni dan v Domžalah in to po zaslugi Plesne šole Miki, ki ji je tokrat na pomoč priskočila tudi Zavarovalnica Triglav in Avto Lovše.

Avtor: DJD; Foto: DJD

Tagi