Članice ŠD Sovice osvojile srebro in bron na Svetovnem prvenstvu v cheerleadingu v Orlandu

Maša Orehek in Brina Udovč do zgodovinskega 3. mesta med 8 ekipami in prve medalje na svetovnih prvenstvih v mladinski kategoriji nasploh!

Letošnja sezona se je za ŠD Sovice začela že konec maja, ko sta bili Brina Udovč in Maša Orehek izbrani v mladinsko, Karmen Gerič pa v člansko performance cheer reprezentanco. Cilj reprezentance  je bil nastop na ICU Svetovnem prvenstvu v cheerleadingu letošnjega aprila v Orlandu, mestu v ameriški zvezni državi Florida, ki se ga drži vzdevek »lepo mesto«, danes pa je znano predvsem po letoviščih in zabaviščnih parkih, kot so Walt Disney-ev Svet ,  filmski studio Universal  in Morski Svet (Sea World, o.p.p.).

Obe reprezentanci sta bili sestavljeni iz deklet iz cele Slovenije kar je pomenilo veliko prilagajanja. Dekleta so s skupnimi treningi začela konec septembra, najprej vsak drugi vikend, nato pa vsak konec tedna. Svoji točki so pilile tudi z nastopi na vseh klubskih tekmovanjih v tej sezoni (Ljubljana Open, Frogs Cheer Cup in Državno prvenstvo CZS), kjer so publiko vsakič dvignile na noge. Zadnji teden pred odhodom so trenirale praktično vsak dan, 17. aprila pa končno odletele proti Orlandu.

Prvi sta z mladinsko reprezentanco v kategoriji mladinskih performance cheer pom skupin tekmovali Maša in Brina. Njihov nastop je bil dih jemajoč – natančni, močni gibi, teža in enotno odplesana tehnika ter vrhunska energije na odru so dekleta pripeljala do zgodovinskega 3. mesta med 8 ekipami iz celega sveta. To je sploh prva medalja na svetovnih prvenstvih v mladinski kategoriji!

Karmen Gerič s člansko performance cheer reprezentanco svetovna podprvakinja!

Članska ekipa z našo Karmen je imela še nekoliko težjo nalogo, saj so si najprej morale priboriti mesto med najboljših 10 skupin. V polfinalu so nastopile suvereno in se v finale uvrstile s tretjim najboljšim rezultatom. V petkovem finalu so odplesale praktično brez napak – energija je napolnila celotno dvorano, njihova čista pom tehnika in lep izvedba plesnih elementov pa je prepričala sodnike, da so dekleta osvojila končno 2. mesto in naslov svetovnih podprvakinj med članskimi performance cheer pom skupinami. Tudi to je zgodovinski uspeh, saj je bila do sedaj najboljša uvrstitev članske skupine 4.mesto.

Vsa tri dekleta so se tako domov vrnila s tako željeno medaljo, osmi mesec napornih treningov, usklajevanj, odrekanj in truda pa je bilo nagrajenih na najlepši možen način.

Ob tem izjemnem uspehu se zahvaljujemo vsem, ki so dekleta podpirali na njihovi poti:

  • selektoricam reprezentance Danijeli Nedeljković in Sausan Julević ter njihovim pomočnicam Zali Taljat, Heli Manfreda Turk in Maši Anžur,
  • trenerki Lauri Slana in
  • najboljšim staršem, ki so celotno pot omogočili.
  • podjetju Šterk, Emi Šterk in Tadeju Šterk
  • podjetju Tinex Šenčur

Za ŠD Sovice je bila sezona 2021/2022 rezultatsko zelo uspešna, čeprav še ni čisto končana. Letos so otroška, mladinska in članske performance cheer skupina tekmovale na 3 tekmovanjih in osvojila kar nekaj medalj. Najbolj smo ponosni na našo otroško skupino Mini Sovice, ki je v kategoriji otroških cheer jazz skupin na Državnem prvenstvu osvojila 3. mesto. Prav tako so bile 3. tudi naše članice med članskimi cheer jazz skupinami. Do konca sezone nas čaka še nastop na tekmovanju Twist Open (21. 5.) in zaključni nastop vseh skupin Sovic v Ihanu (2. 6.). Naša dekleta Karmen Gerič, Neli Žagar in Blažka Kotnik pa bodo prvi vikend v juliju tekmovale tudi na ICU Evropskem prvenstvu v cheerleadingu, kjer bodo združile moči s Pikami iz Pivke.

Letošnja sezona je bila kljub veliko izzivom zelo uspešna. Kmalu bo čas za nekaj počitka in predaha, septembra pa nadaljujemo novim izzivom in zmagam naproti!

Avtor: Laura Slana, Sovice, diplomantka kineziologije in vaditeljica cheer plesa; Foto: Sovice/Cheer zveza

Slovenije

Tagi