Članice Badminton kluba Mengeš na stopničkah za državno lestvico do 11 let

Sara Bregar, Mila Vrhovnik in Julija Božnik na prvih treh mestih v kategoriji A, na 3. turnirju za državno lestvico do 11 let. Pia Krizmanič zmagovalka v kategoriji B.

Turnir je potekal na Mirni, kjer so pripravili zadnji U-11 turnir Badminton zveze Slovenije pred državnim prvenstvom za najmlajše igralce v Sloveniji. Sara Bregar, Mila Vrhovnik in Julija Božnik so brez večjih težav zasedla prva tri mesta v kategoriji A, Pia Krizmanič pa na svojem prvem nastopu osvojila prvo mesto v kategoriji B – v tej kategoriji je nastopila, ker je to njen prvi nastop na turnirjih za slovensko jakostno lestvico.

V igri dvojic so se v polfinalu naše najmlajše članice pomerile med seboj in tako smo gledali zanimiv klubski dvoboj. Osvojili sta ga Sara Bregar in Mila Vrhovnik, ki zasedata tudi 1. mesto na trenutni državni lestvici do 11 let. 3. mesto sta osvojili Julija Božnik in Pia Krizmanič, ki je tako na svojem prvem turnirju na državnem nivoju kljub svoji mladosti osvojila zlato in bronasto medaljo.

1. mesto Sara in Mila, 2. mesto Pia in Julija.

Pri fantih je prvič na državnem nivoju nastopil Mark Pogačar in po odličnih igrah osvojil končno tretje mesto v kategoriji B. S svojo igro in odnosom je nakazal, da bo v prihodnji sezoni (tudi skupaj s Pio v mešanih parih) kandidat za najvišja mesta na državnem nivoju v kategoriji do 11 let.

Mark na igrišču.

Dobre igre je pokazal tudi Martin Oražem, ki mu je malo zmanjkalo, da bi prišel med najboljše štiri. Na koncu je osvojil 8. mesto v kategoriji A.

Martin na igrišču.

S svojimi predstavami so punce in fantje pokazali, da so v dobri formi in resni kandidati za osvojitev medalj na prihajajočem državnem prvenstvu do 11 let, ki bo decembra v Mariboru.

Mlajši člani s trenerjem.

Avtor: Uroš Bregar; Foto: Uroš Bregar

Tagi