Čestitke Anžetu Lanišku za osvojeno bronasto medaljo!

24-letni Domžalčan Anže Lanišek je danes na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Oberstodrfu osvojil bronasto medaljo in s tem prišel do uspeha svoje kariere. S tem je tudi poskrbel, da ima Slovenija na tokratnem svetovnem prvenstvu že četrto medaljo.

Do uspeha kariere je Anže Lanišek oz. Žaba, kot se ga je prijel vzdevek, najboljši slovenski skakalec predolimpijske zime, prišel na srednji napravi pod Senčno goro, kjer je pred 16 leti svetovni prvak postal Rok Benkovič. Tudi on je skakal za SSK Mengeš in prav zaradi zlate medalje Benkoviča se je Lanišek navdušil nad smučarskim skakanjem.

Za TV Slovenija je po osvojitvi bronaste medalje Anže povedal, da ni bilo enostavno, a je vedel, da lahko: “Skoka sta bila sicer najslabša od vseh, ki sem jih pokazal tukaj, a zdaj ni pomembno. Ne glede na vse, sem ostal zbran in sproščen. Drugo serijo sem se skušal čim bolj zabavati in uspelo je!.”

Iskrene čestitke ob osvojitvi bronaste medalje je Anžetu na FB profilu Občine Domžale čestital tudi župan Toni Dragar, ki je zapisal: “Iskrene čestitke našemu občanu ob prejemu bronaste medalje!” Čestitkam se pridružuje tudi naše uredništvo!

Svetovni prvak na srednji skakalnici pod Senčno goro je postal Poljak Piotr Žyla, srebro pa je osvojil Nemec Karl Geiger. Med preostalimi našimi skakalci je je z osmim mestom izkazal Bor Pavlovčič, ki je v finalu pridobil tri mesta. Pet mest je napredoval Cene Prevc, ki je bil 15., Žiga Jelar je končal na 28. mestu.

Miha Ulčar; Foto: EPA

 

Tagi