Calcitovke doma še naprej stoodstotne

Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi petega kroga Sportklub prve odbojkarske lige za ženske doma premagale GEN-I Volley s 3:0 (23, 20, 23). Kamničanke bodo v četrtek, 3. novembra, ob 20.30, igrale svojo prvo tekmo drugega kroga kvalifikacij lige prvakinj. Njihov nasprotnik bo Crvena zvezda.

Do tekme z Novogoričankami aktualne državne prvakinje iz Kamnika, ki so med tednom po zlatem nizu premagale Mladost Zagreb in se uvrstile v drugi krog kvalifikacij lige prvakinj, še niso izgubile niza. Z dozdajšnjim izkupičkom so bili lahko zadovoljni tudi v novogoriškem taboru, saj so praznih rok ostali le na tekmi z Novo KBM Branik. Tri igralke novogoriške ekipe so v preteklosti že nosile kamniški dres, sestri Polona in Špela Marušič ter Pia Blažič, za Calcit Volley od letošnje sezone naprej igral Katja Banko, ki je še lani igrala v Novi Gorici.

Sredi prvega niza ni prav nič kazalo, da bomo v končnici videli izenačeno in napeto srečanje. Z asom Maše Pucelj so domače odbojkarice v uvodu niza povedle z 8:2, po točki Sare Hutinski pa že s 13:5. Vendar se novogoriška ekipa ni predala, počasi, a vztrajno se je približevala Kamničankam, ki na sprejemu niso bile več tako uspešne, slabše so bile tudi v napadu. Z delnim izidom 6:1 so Novogoričanke prvič na tekmi povedle (20:19), dvakrat zaporedoma je bila v bloku uspešna Lare Rituper, vseeno pa so do dveh zaključnih žog z blokom Lucille Charuk, prišle domače odbojkarice. Drugo je izkoristila Naja Boisa.

Tudi začetek drugega niza je minil v znamenju domače ekipe, ki je polovico točk za vodstvo s 6:1 dosegla z blokom. Tako kot v prvem nizu, je bilo tudi v drugem 8:2 in tudi tokrat po asu Maše Pucelj. Do nove najvišje prednosti so Kamničanke prišle po napaki gostij (14:7). Čeprav so Novogoričanke s točko Pie Blažič znižale zaostanek na 10:14, je bilo po bloku Andjelke Radišković že spet plus sedem za Calcit Volley (18:11). Do napete končnice ni prišlo, so se pa Novogoričanke ob koncu niza domačinkam približale na tri točke zaostanka (20:23), vendar je Neja Čižman vse dvome rešila z blokom. Devetim kamniškim na tekmi.

Naja Boisa. (Foto: Klemen Brumec)

V tretjem nizu so na servis Špela Marušič Novogoričanke povedle z 2:0, z blokom in nato še uspešnim napadom Polone Frelih s 7:3, zato je Gregor Rozman vzel polminutni odmor. GEN-I Volley je po napaki domačih odbojkaric vodil tudi z 9:4, po bloku Rituper že s 13:7. Rozman je v igro vrnil Pucelj, ki je v začetku tretjega niza, svoje mesto prepustila Klari Kregar, prav na njen servis pa so Kamničanke svoj zaostanek znižale na tri točke (12:15). S tem težav pa težav za Novogoričanke še ni bilo konec, kajti po dveh blokih, Vovk in Pucelj, je bil izid na 18. točki izenačeni, z novo točko Vovk, tokrat v napadu, pa so Kamničanke sploh prvič v tem nizu prišle do vodstva (19:18). Domača ekipa je z blokom Sare Hutinski, njenim četrtim na tekmi, prišla tudi do štirih točk prednosti (23:19), Pia Blažič je zaostanek svoje ekipe prepolovila (21:23). Z asom Rituper so Novogoričanke prišle tudi na točko zaostanka (23:24), toda Boisa je le izkoristila tretjo zaključno žogo kamniških odbojkaric.
Izjavi po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: “Do nihanj je prihajalo in bo prihajalo, zato ne bi rekel, da so bila posledica sredine tekme. Ne smemo pozabiti, da imamo v ekipi dve najstnici, ki prvič igrata na tej ravni, to velja tudi za Banko, zato so to normalne zadeve v procesu razvoja teh igralk. Vedeli smo, da bo tekma težka, da se bo treba maksimalno potruditi, žal pa imamo določene težave znotraj ekipe, tu mislim na poškodbe in tudi s tega vidika smo morali odpeljati tekmo, da bo ekipa v prihodnji teden vstopila čim bolj spočita. Vesel sem, da smo zmagali in dobili še eno tekmo brez izgubljenega niza.”

Vasja Samec Lipicer, trener GEN-I Volleyja: “Realno gledano smo igrali toliko, kot so nam domačinke pustile igrati. Domačinke so višje v bloku, kompaktne, če nimaš dogovora, je težko igrati v napadu. Dejstvo je, da igrajo na višji ravni od nas, sledijo drugim ciljem, ki jih imamo mi. Lahko sem samo zadovoljen z igrami, ki jih kažemo v letošnji sezoni. To je za zdaj to, v prihodnosti pa morda kaj več.”

Calcit Volley – GEN-I Volley 3:0 (23, 20, 23)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 130, sodnika: Pevc, Klinar.

Calcit Volley: Gorjup 3, Radišković 5, Vovk 3, Đorđević, Hutinski 10, Boisa 10, Kregar 1, Charuk 9, Pucelj 12, Čižman 2, Banko (L). Trener: Gregor Rozman
GEN-I Volley: Damjanović, Frelih 7, P. Marušič 5, Rituper 10, Jelina (L), Blažič 14, Š. Marušič, Makuc, Mazej (L), Mohorič 5, Žigon. Trener: Vasja Samec Lipicer.

Avtor: Calcit Volley; Foto: Klemen Brumec

 

Tagi