Calcitovi ekipi dobili nasprotnike v evropskih pokalih

Nekaj več kot mesec dni po zaključnem turnirju lige prvakov in prvakinj, ki je bil v Ljubljani, je bil včeraj v Luksemburgu, na sedežu Evropske odbojkarske zveze, žreb parov za novo evropsko klubsko sezono. Tudi letos z udeležbo obeh ekip Calcit Volleyja. Aktualne državne prvakinje bodo v prvem krogu kvalifikacij lige prvakinj igrale z zagrebško Mladostjo, Calcitovci pa na svojega nasprotnika v prvem krogu pokala CEV še čakajo.

Varovanke Gregorja Rozmana, ki so po zmagi nad Novo KBM Branika v četrti tekmi končnice državnega prvenstva še tretjič zaporedoma osvojile naslov državnih prvakinj, sicer pa že šesti, bodo tudi v novi sezoni igrale v kvalifikacijah lige prvakinj. Lani jih je v drugem krogu zaustavila ukrajinska ekipa Prometej Dnipro, predlani pa poljski Lodž, vendar so Calcitvoke, potem ko je Uraločka izstopila iz lige prvakinj, v njej vseeno igrale.

V letošnji sezoni bo njihova prva ovira zagrebška Mladost, s katero bi v prvem krogu kvalifikacij morale igrati že predlani, a je takrat najboljša hrvaška ekipa zaradi težav s covidom-19 svoj nastop odpovedala. Če bodo kamniške odbojkarice v dveh tekmah boljše od Zagrebčank, prva bo med 18. in 20. oktobrom v Zagrebu, povratna med 25. in 27. oktobrom v Kamniku, bo njihova zadnja ovira na poti do lige prvakinj ali beograjska Crvena zvezda ali finska ekipa Pölkky Kuusamo.

»Očitno nam je Mladost tako ali drugače usojena tudi v kvalifikacijah lige prvakinj. Dejstvo je, da se oboji dobro poznamo tako s pripravljalnih tekem kot s tekem v srednjeevropski ligi. Vendar bo za kakršnekoli napovedi še čas, kajti ne vemo, v kakšni zasedbi bo igrala Mladost, pa tudi mi še kadrujemo. Zato je o pričakovanjih še prezgodaj govoriti. Je pa na prvi pogled v zadnjih letih to najbolj ugoden žreb za nas, kajti Lodž in Prometej sta bili realno močnejši ekipi od nas, medtem ko sta Crvena zvezda in Pölkky Kuusamo, seveda, če bomo v prvem krogu boljši od Mladosti, vsekakor premagljiva. Ampak tudi zanju velja nekaj podobnega kot za Zagrebčanke, počakati bo treba na konce prestopnega roka,« je žreb svoje ekipe v kvalifikacijah lige prvakinj komentiral trener Gregor Rozman.

Medtem ko Calcitovke vedo, kdo jih čaka v prvem krogu kvalifikacij lige prvakinj, so Calcitovci še v fazi čakanja. Ali bo to Budva ali SK Zadruga Aich/Dob, ki se bosta pomerila v prvem krogu kvalifikacij lige prvakov ali pa finski Ford Levoranta Sastamala, ki je že neposredno uvrščen v drugi krog. S kamniškimi odbojkarji bo igral poraženec obračuna v drugem krogu.

»V vsakem primeru gre za tri ekipe, ki so na visoki ravni in morali se bomo zelo potruditi, če se bomo želeli uvrstiti v naslednji krog. Veliko bo odvisno od nas, kako bomo kadrovali in kako bomo igrali, saj bo ekipa zelo spremenjena, kaj več pa v tem trenutku težko rečem. Tudi zato, ker niti ne vem, v kakšni zasedbi bodo igrali naši morebitni nasprotniki,« pa je bil kratek v svojem komentarju Matija Pleško, trener odbojkarjev Calcit Volleyja. Tudi moška ekipa bo prvo tekmo odigrala v gosteh, v terminu med 11. in 13. oktobrom, povratno pa doma teden dni kasneje, med 18. in 20. oktobrom.

V moškem pokalu Challenge bosta slovenske barve branila Merkur Maribor, ki bo v prvem krogu igral z ukrajinsko ekipo Horodok, Panvito Pomgrad pa čakata tekmi s finsko ekipo Tiikerit Kokkola. ACH Volley je v ligo prvakov uvrščen neposredno, žreb skupin bo 16. septembra, ob Calcitovkah pa bodo v evropskem pokalu izmed slovenskih ženskih ekipe igrale le še Mariborčanke. Nova KBM Branik bo v prvem krogu pokala CEV igrala s poraženkami prvega kroga kvalifikacij lige prvakinj med Crveno zvezdo in Pölkky Kuusamom.

Avtor: Calcit Volley, Foto: Calcit Volley

Tagi