Calcit Waterpolo za zadetek boljši od Koprčanov z vstopnico za finale!

Državni prvaki so se letos prvič pomerili v domačem kamniškem bazenu Pod Skalo. V drugi polfinalni tekmi je Calcit Waterpolo po napeti in izenačeni igri bil za zadetek boljši od zanje vedno neugodnega Kopra z 8:7. Za zadetek so bili boljši že na prvi tekmi, ko so slavili z 10:9 in so si tako priborili vstopnico za finalne boje, kjer bodo igrali proti letos proti še neporaženim Triglavanom. Koprčani se bodo v boju za tretje mesto udarili z ljubljanskim Slovanom.

Že v sredo se je v koprskem olimpijskem bazenu odvijala prava drama. Sedem sekund pred koncem je zmagoviti zadetek dosegel kapetan Calcita Martin Stele. Kamniški strateg Aleš Komelj je že pred tekmo ocenil, da bo tekma v domačem bazenu Pod Skalo izenačena in ena najtežjih nasploh, kar so jih Kamničani odigrali. In še kako je imel prav. Oblačno in hladno vreme je sicer privabilo na nekaj manj navijačev, vendar so bili ti še kako glasni.

Za koprsko ekipo je v letošnji sezoni prvič zaigral Teo Galič, ki je sicer trener Kopra. V čvrsti igri obeh ekip so prvi zadetek za domače dosegel center Rok Bergant. Ob zaključku prve četrtine je izenačil Borut Anzeljc. Druga četrtina se je začela bolj živahno. Koprčani so povedli za dva zadetka, vendar je za preobrat Calcita najprej poskrbel Tilen Leskovec, ki je tudi s potezo tekme s strelom iz desne strani zaključil serijo 5:0. Nepopustljivi igralci Grafista so odgovorili s tremi zadetki, zadnjega je prispeval Miha Šantak prav ob izteku tretje četrtine.

Sledila je napeta zadnja četrtina, kjer je na napeti tekmi edini zadetek dosegel za Calcit dosegel Martin Stele. Koprčani so imeli sicer štiri sekunde do konca celo možnost za izenačenje, kar bi v nadaljevanju vodilo v izvajanje kazenskih strelov, vendar so bili neuspešni in sledilo je slavje Pod Skalo.

Matej Nastran, kapetan VD Grafist Koper: »Na drugi polfinalni tekmi smo storili preveč napak v obrambi. Ob koncu druge in v začetku tretje četrtine so sledile črne minute, kjer nam je Calcit pobegnil za tri gole. Sicer smo ob zaključku prišli na gol zaostanka, imeli smo večkrat možnost za izenačenje, vendar smo v neizdelanih akcijah na koncu metali bolj iz obupa. Obe tekmi smo izgubili zgolj za zadetek, lahko bi bilo tudi obratno. Sledi tekma za tretje mesto proti Slovanu. Če ne osvojimo končnega tretjega mesta, bo zame kot za klub veliko razočaranje, za nas šteje samo zmaga.«

Tilen Leskovec, igralec Calcita: »Tekmo smo imeli ves čas pod kontrolo. Na trenutke smo si zaradi brezglavega hitenja po nepotrebnem zakomplicirali potek igre. Zmaga ni bila nikoli v nobenem trenutku pod vprašanjem. Lepo se je vrniti v kamniški bazen, kjer bomo branili naslov prvaka. Pred nami je finale, kljub temu da so stavnice na strani Kranjčanov ,se vsi zavedamo,  da ne bomo poceni prodali svoje kože, tako da je v nadaljevanju še vse mogoče.«

Calcit Waterpolo – VD Grafist Koper 8:7 (1:1, 5:2, 1:3, 1:0)

Kamnik – bazen Pod Skalo, gledalcev 51, sodnika: Homovec, Carič; delegat A. Mikoletič.

Calcit Waterpolo: Žurbi Gašper, Brišnik, Stele 2, Sokler, Gledec, Leskovec 2, Kordež, Blažević 2, S. Novak, A. Cerar, Briški 1, Bergant 1 in Jeran. Trener Aleš Komelj.
VD Grafist Koper: Prcać, Janošević, Koder, Nastran 1, Anzeljc 1, Fičur 1, Galič, Giorgi 1, Šantak 2, Jačimović 1 in Parovel. Trener Stefan Sajko.

Sledi

Finale: igra se na tri dobljene tekme

Kranj – POB Kranj, 11. junija ob 18. uri
AVK TRIGLAV KRANJ (1) – CALCIT WATERPOLO (3)

Za tretje mesto: igra se na dve dobljeni tekmi

Koper – Olimpijski bazen Koper
GRAFIST KOPER (2) – VK LJUBLJANA SLOVAN (4)

Avtor: Aleksander Sokler, za portal vaterpolo.info

 

Komentarji uporabnikov
Tagi