Calcit Waterpolo v finalu državnega prvenstva!

Za nastop v finalu državnega prvenstva je bilo potrebno doseči dve zmagi, kar so kamniški vaterpolisti opravili z odliko. Na drugi tekmi so bili boljši od VK Ljubljana Slovan z rezultatom 19 : 8 (6:2, 4:2, 3:2, 6:2).

Prvo polfinalno tekmo so prekaljeni Kamničani zmagali zgolj za tri gole, na kateri je bil ob zaključku tekme izključen glavni trener Aleš Komelj, ki si je moral zaradi rdečega kartona drugo tekmo ogledati s tribune. V njegove natikače je stopil trener mlajših selekcij Primož Romšak, ki je bil več kot kos nalogi.

Tudi tokrat je bil s petimi goli najboljši strelec tekme kapetan Martin Stele. V vratih je bil izredno razpoložen Gašper Žurbi, ki je med drugim ubranil strela z glavo in nogo. V zadnji četrtini ga je zamenjal Urban Benkovič, ki je branil z odliko. Dirigent ekipe v vodi Matej Nastran je poleg odličnega vodenja ekipe tudi sam prispeval tri gole in le za gol zaostal za Sebastajnom Novakom. Izredno razpoložena ekipa je bila pod taktirko Roka Berganta odlična tudi v obrambi in tako ni bilo nobenega dvoma o končni zmagi.

Za CALCIT WATERPOLO so igrali: Aleksander Cerar (1), Blaž Benkovič (2), Blaž Briški, Gašper Žurbi (g), Jošt Čarni, Kristijan Novak (2), Lukas Z. Gligorovski (1), Martin Stele (5), Matej Nastran (3), Rok Bergant (1), Sebastijan Novak (4), Tilen Leskovec in Urban Benkovič (g). Ekipo je vodil Primož Romšak.

V finalu DP se bodo srečali z večnimi tekmeci iz Kranja, ki so na drugi tekmi dopustili Koprčanom zgolj en zadetek in zmagali z rezultatom kar 1 : 10. Za naslov državnega prvaka bo potrebno trikrat zmagati. Ker so bili Triglavani boljši v rednem delu bodo imeli prednost domačega bazena. Se pa Kamničani zopet vračajo v svoj zunanji bazen, kar jim bo nedvomno dalo dodaten motiv. Seveda se na tribune počasi vračajo tudi glasni navijači Calcit Waterpola.

Prva finalna tekma bo 22. maja v Kranju.

Aleksander Sokler; Foto: Klemen Brumec

Tagi