Calcit Waterpolo po drami izgubil proti Triglavanom

Calcit Waterpolo je na tekmi proti Kranjčanom dokazal, da lahko premaga vsakega tekmeca.

Po sobotnem remiju proti Kopru so kamniški vaterpolisti v ponedeljek znova skočili v kranjski olimpijski bazen in dokazali, da se vzpenjajo v formi. Kot je že napovedal trener Komelj, bo močno prevetrena ekipa potrebovala nekaj časa, da se bo oblikovalo konkurenčno moštvo. Kljub slabemu točkovnemu izkupičku so fantje pred nadaljevanjem sezone optimistični.

PP člani, 3. krog
Triglav Kranj : Calcit Kamnik 9:7 (1:3, 1:0, 2:0, 5:4)
Kadivec in Paunović 3, Popović 2, Justin 1; Blažević, Al. Cerar in Briški 2, Šenica 1.

Tekma se je začela presenetljivo, saj so Triglavani veljali za favorite. Calcit je odprl tekmo s tremi zadetki. Dobra obrambna igra obeh ekip je v nadaljevanju postregla z maloštevilnimi zadetki. Kranjčani so v zadnjo četrtino vstopili z golom prednosti. Ko so povedli za dva gola, je Calcit obrnil rezultat in celo povedel.

Ob zaključku tekme so bili boljši Triglavani in zasluženo zmagali. Ob odličnem sojenju je tekma minila kljub borbenosti obeh ekip z malo izključitvami.

“Imeli smo slabo realizacijo z igralcem več”

Goran Blažević: “Težko rečem nekaj pametnega, imeli smo vroče glave. Na začetku smo imeli dober pozitiven rezultat, igrali smo boljše. Kasneje smo v igri občutno padli, oni so imeli širšo klop, kar so izkoristili. Z igralcem več smo imeli slabo realizacijo in vse to nas je na koncu stalo dobrega rezultata.”

“Uigranost se po pričakovanju vzpenja”

Aleš Komelj: “Prvi del pokalnega tekmovanja je za nami. Trenutno imamo na računu samo točko, kar pa ne pomeni, da se ne moremo uvrstiti v finale tega tekmovanja. Današnja tekma s Triglavom je dokazala, da Calcit Waterpolo ni za odpis, kljub temu, da je tako ali drugače klub zapustilo osem igralcev pretekle sezone. Z borbenostjo, ki nas je krasila danes, ter z uigranostjo, ki bo sledila po novem letu, se lahko nadejamo prave uvrstitve v državnem prvenstvu. Predvsem v zadnjem delu sezone, ko bomo pred domačimi vrhunskimi navijači in v domačem letnem bazenu lahko prikazali pravi obraz. Hvala igralcem.”

Druga tekma kroga med Koprom in Ljubljano Slovan bo v soboto.

Lestvica: Triglav 9, Ljubljana 3, Calcit in Koper 1.

Avtor: Aleksander Sokler; Foto: Calcit Waterpolo

 

Tagi