Calcit Waterpolo dobil lekcijo mladih ljubljanskih vaterpolistov!

Tokrat je bil boljši VK Ljubljana Slovan, ki je v prvem polčasu naredil neulovljivo razliko in na koncu zmagal z 12 : 9 (4 : 1, 4 : 1, 1 : 4, 3 : 3).

Državno prvenstvo postaja vse bolj izenačeno in tako lahko vsaka ekipa premaga vsako. Tekma je tokrat potekala v balonu pokritega bazena na Kodeljevem. Mladi vaterpolisti Slovana so tekmo začeli silovito in že na dobri polovici prve četrtini vodili s 4 : 0. Calcit je v drugi četrtini lovil priključek, vendar je ob številnih vratnicah in fanatični igri Ljubljančanov ob polčasu zaostal že za šest golov.

V drugem polčasu so Kamničani močno stisnili v obrambi in dovolili nasprotniku v tretji četrtini samo en gol in tako prepolovili zaostanek. Ko je v zadnji četrtini po zaostanku dveh golov že dišalo po izenačenju, je Calcit zopet zadel številne vratnice in tako pokopal upanje vsaj na izenačenje.

Kamničanom se je po krajši poškodbi ponovno pridružil mladi slovenski reprezentant Aleksander Cerar. Pri Calcitu velja pohvaliti kapetana Martina Stelete, ki je prispeval več kot polovico vseh golov tokrat za gostujoče Kamničane.

»Naša ekipa je šla v tekmo podcenjevalno, kar se v športu velikokrat kaznuje. Mlada ekipa na nasprotni strani je velikanske napake naše ekipe znala izkoristiti in zasluženo zmagala. Če ne bomo spremenili pristopa se lahko celo zgodi, da bomo zapravila možnosti za nastop v finalu DP«, je objektivno ocenil tekmo trener Calcita Aleš Komelj.

Za CALCIT WATERPOLO so igrali: Aleksander Cerar (1), Blaž Benkovič, Blaž Briški, Gašper Žurbi (g), Kristijan Novak (1), Luka Sokler, Martin Stele (5), Matej Nastran (1), Rok Bergant (1), Sebastijan Novak, Tilen Leskovec, Tim Burger, Urban Benkovič (g). Trener Aleš Komelj.

Lestvica: AVK Triglav Kranj 21, VD Calcit Kamnik (-1) IN VK Ljubljana Slovan 15, AVK Branik Maribor 3 (-2) in VD Koper 1958 (-1) 0.

Naslednjo tekmo bo Calcit Waterpolo igral proti AVK Braniku iz Maribora.

Besedilo in foto: Aleksander Sokler

 

Tagi