Calcit Volley: Od lanske ekipe samo Klobučar in Mujanović

Odbojkarji Calcit Volleyja, ki so v minuli sezoni po letu dni premora v državnem prvenstvu spet osvojili drugo mesto, bodo v novo sezono krenili v močno spremenjeni zasedbi. Na mestu trenerja bo, kot smo že pisali, ostal Matija Pleško, od igralcev pa le reprezentanta Jan Klobučar in Nik Mujanović.

Za dolgoletnega slovenskega reprezentanta, 29-letnega Jana Klobučarja, ki je s člansko reprezentanco trenutno na turnirju lige narodov na Filipinih, bo to tretja sezona v kamniškem dresu. Dvanajst let mlajši Nik Mujanović je otrok Calcit Volleyja, lani pa je prvič podpisal pogodbo z matičnim klubom. Nadarjeni kamniški korektor je bil tudi na pripravah članske reprezentance, vendar je trenutno z reprezentanco do 20 let, ki jo od 30. junija do 2. julija v Mariboru čaka tretji krog kvalifikacij za septembrsko evropsko prvenstvo v Italiji.

Nik Mujanović je otrok Calcit Volleyja

V vodstvu kluba seveda intenzivno sestavljajo ekipo za novo sezono, več pa bo znanega v prihodnjih dneh. Še to, Matiji Plešku bo v novi sezoni pri delu pomagal Jurij Žavbi, dozdajšnji trener Črnuč, medtem ko bo Gašper Ribič zadolžen za mlajše selekcije, vodil pa bo tudi drugo moško ekipo in mladince Calcit Volleyja.

Calcitovci bodo v novi sezoni ob obeh domačih tekmovanjih, državnem prvenstvu in pokalu, igrali še srednjeevropsko ligo in pokal Challenge. Žreb tega tekmovanja bo prihodnji torek, 28. junija, v Luksemburgu.

Avtor: Calcit Volley, Foto: Klemen Brumec

Tagi