Božični trial v Lukovici

V mesecu decembru se vrstijo številna srečanja predvsem pred novim letom, ko se zberejo sodelavci, uslužbenci ali le prijatelji ob skupni večerji in tako proslavijo prihajajoči vstop v novo leto. Le malo je potrebno v času sodobnih sredstev obveščanja, da se zberejo navdušeni voznice in vozniki triala in z vožnjo in prijetnim druženjem zaključijo letošnjo tekmovalno sezono.

Tako so se na pobudo Ines Pezić Pregrad trialisti in trialistke, preden so vkorakali v leto in sezono 2024 zbrali v soboto, 23. decembra ob 12. uri v Lukovici na božičnem trialu. In kaj je prinesel tokratni Božični trial? Poleg številne zasedbe vse od najmlajših pa vse do veteranov obeh spolov še obilico treninga, zabavnih iger povezanih z trialom in kulinaričnih dobrot. Igre kot so: počepi na motorju brez držanja krmila in podobno, tokrat kljub zahtevnosti niso bile zastonj, saj je vsak zmagovalec prejel nagrado, verjetno Božičkovo.

Pravijo, da na druženje gorenc vedno pripelje še brata, a tokrat to ne drži, saj smo lahko pokušali dobrote iz vseh koncev Slovenije. Poleg suhomesnatih izdelkov, ki jih je prijateljem prinesel tudi Marjan Kveder, je bilo na mizah še toliko drugih, da se je bilo težko odločiti kaj vzeti. A ker je bilo na voljo tudi nekaj za ”poplaknit” je bila odločitev lažja in se je poskusilo več kat smo mislili. Saj je znano, da, če so oči lačne jim ostali organi sledijo. A se ni nabralo veliko kalorij, saj se je vozilo, skakalo, premagovalo manjše in večje ovire in so se tako hitro pokurile.

Poleg številnih nasvetov izkušenejših na progi je ostal čas tudi za pogovor o tem kakšna je bila tokratna trial sezona. Navdušenja ne manjka, saj se članstvo povečuje in mogoče navdušimo še koga, a ne le za obisk druženja ali tekme, ampak tudi za vožnjo triala.

Avtor: DJD; Foto: DJD

Tagi