BADMINTON – intenzivni treningi na Danskem v družbi olimpijskega in svetovnega prvaka!

Vse več mladih igralcev BK Medvedgrad iz Zagreba se vsako leto udeleži poletnih treningov na Danskem, kjer je treniral tudi njihov trener iz Bolgarije. Tokrat sta se jih, na povabilo trenerke Renate Horvat iz Zagreba, udeležila tudi naša člana Badminton kluba Mengeš – Tim Bregar in trener Uroš Bregar.

Skupaj z Zagrebčani sta Tim in Uroš v začetku julija odpotovala na Dansko in tam ostala dva tedna. Danci so postali najuspešnejši Evropejci in med najboljšimi igralci na svetu, kjer so dolgo prevladovali Azijci. Badminton je na Danskem tretji najpopularnejši šport v državi, takoj za nogometom in rokometom.

Treningi so potekali dvakrat na dan pri slovitem trenerju Lennartu Englerju v klubu OBK Odense, ki je razvil Viktorja Axelsena do ravni mladinskega svetovnega prvaka. Uroš je poslušal nasvete za trenerje, spremljal 4 treninge po 2 uri na dan (mladinske in članske) in skupaj opravil 96 ur treningov in predavanj. Mladi igralci so imeli po dva treninga na dan. Za dvig kvalitete treninga so s svojo prisotnostjo na treningih poskrbeli izkušenejši igralci, ki so v samem evropskem vrhu do 15, 17 in 19 let. Vse udeležence je ob koncu prvega tedna treningov presenetil še aktualni olimpijski in svetovni prvak – Viktor Axelsen, ki se je po zmagi na Evropskih igrah ustavil v svojem rodnem kraju Odense (sedaj živi v Dubaju), v dvorani OBK, kjer je začel svojo badmintonsko pot. Prvak je ob koncu svojega treninga povabil tudi nekaj otrok, da so se družili in z njim izmenjali nekaj udarcev. Med temi srečneži je bil tudi naš Tim, ki si je na koncu v igri funkcionalnih setov uspel priboriti zmago in osvojiti podpisano Axelsenovo majico!

Ta dva tedna bodo vsem udeležencem zagotovo ostala v lepem spominu. En dan so si vzeli tudi pavzo in čas za zabavo izven dvorane, ko so obiskali adrenalinski park Djurs Sommerland.

Tako trenerjem kot mladim igralcem sta dva tedna treningov prinesla veliko novega znanja, idej in dragocenih izkušenj …

Vse, ki bi radi svoje otroke vpisali v ta najhitrejši šport z žogo na svetu obveščamo, da se je začel vpis otrok od 7-14 leta v novo sezono 2023/24.

Več na www.badminton-menges.si

Besedilo: Uroš Bregar, Helena Šinkovec; Foto: Uroš Bregar

Tagi