Anže Kosmač tretji na mednarodnem turnirju!

Po naslovu ekipnih državnih prvakov je ekipa Težkoatletskega kluba Domžale odpotovala na mednarodni turnir v Srbijo, kjer je KDT Herkules iz Bača pripravil izvrsten mednarodni turnir olimpijskega dviganja uteži. Nastopilo je 49 tekmovalcev in tekmovalk iz Srbije, Hrvaške, Slovenije in Madžarske.

Za TAK Domžale so natopili Anže Kosmač, ki je v potegu dvignil 130 kg, v sunku pa 160 kg s čimer je osvojil bronasto medaljo. Tim Mušič je s 100 kg potega in 130 kg v sunku dosegel zelo dober rezultat posebej z ozirom, da je imel nekoliko okrnjene treninge zaradi izpitnih obveznosti. Jošt Kovač je v potegu zmogel 70 kg v sunku pa 95 kg. To je bil zanj prvi mednarodni nastop.

Anže Kosmač po tekmovanju ni bil ravno videti utrujen: »V enem tednu sem dvakrat v sunku dvignil 160 kg ali več, kar kaže na precejšnjo mero zanesljivosti. Letos sem že večkrat zmogel to težo tako, da pričakujem preboj tudi na višje kilograme. Tretjega mesta nisem pričakoval, ker sem se povsem osredotočil na svoj nastop in o uvrstitvi nisem razmišljal. Čestitam Stevanu za suvereno zmago. Pred tekmo mi je dejal, da se zelo veseli nastopa konec junija pri nas v Domžalah.«

Jošt Kovač je prvič spoznal okolje mednarodnih tekem: »S trenerjem sva načrtovala predvsem dvige, ki bodo tehnično zgledni, kar mi je kar uspelo. Rezerve v moči je še nekaj, vendar bo potrebno še nekaj treningov, da bom sposoben opraviti lepe dvige tudi na višjih težah.« Za Tima Mušiča je bil to že tretji nastop v Baču: »Kot vedno se v KDT Herkules izkažejo z gostoljubnostjo. Večerja je bila tako bogata, da sem se le za silo zadrževal, zjutraj je bilo namreč tehtanje in vsak dekagram je lahko preveč.«

V maju je spored s tekmovanji zares pester, že konec meseca bo Zveza olimpijskega dviganja uteži Slovenije organizirala individualno pokalno tekmovanje kjer se obeta številčna udeležba.

Avtor: Valentin Orešek; Foto: Rita Špajzer

Tagi