Anja Maček: Koprčanke so bile vedno trd oreh

Tudi v drugem krogu Sportklub prve odbojkarske lige za ženske bodo odbojkarice Calcit Volleyja igrale pred svojimi navijači. Ob 17.30 v kamniško športno dvorano prihaja Luka Koper, ki je, tako kot Kamničanke, novo sezono začela z zmago.

V letošnji sezoni so se aktualnim državnim prvakinjam pridružile štiri igralke njihove druge ekipe, ki je lani osvojila prvo mesto v 1B. ligi. Med njimi je tudi Anja Maček, ki je imela nemalo zaslug za ta uspeh.

»Na lansko sezono imam res lepe spomine. Imele smo odlično ekipo in odlično vzdušje. Vesela sem, da so v klubu to opazili in dali priložnost tudi nam, iz druge ekipe, da se dokažemo na še višji ravni. Igralke in strokovno vodstvo sem poznala že od lani, zato sem se še toliko bolj veselila letošnje sezone,« ne skriva zadovoljstva, da je pridružila osemkratnim državnim prvakinjam 178 cm visoka sprejemalka, ki je pred tem igrala za Vital in pred prihodom v Kamnik štiri leta tudi za ATK Grosuplje.

Čeprav je v Grosuplju že pridobila tudi izkušnje z igranjem v najmočnejši slovenski odbojkarski ligi, se praktično šele zdaj srečuje s profesionalnim igranjem odbojke, ko so treningi dvakrat dnevno. »Zagotovo je veliko bolj zahtevno in naporno, a se počasi navajam na ta ritem. Kako se bo to poznalo pri igri, bomo videli med sezono, sem pa prepričana, da bo večje število treningov pomagalo pri moji igri in jo dvignilo na višji raven.«

Nobena skrivnost ni, da si Kamničanke v letošnji sezoni želijo priti še do šestega zaporednega naslova državnih prvakinj, kar do zdaj v odbojkarskem državnem prvenstvu ni uspelo še nobeni slovenski ženski ekipi. »Cilji so jasno zastavljeni, vse verjamemo vanje in trdo bomo delale celo sezono, da jih dosežemo,« je odločna Mačkova, ki je v lanski sezoni že igrala tudi v ligi prvakinj, tako da v letošnji v tem tekmovanju ne bo debitantka. Toda žreb se je spet poigral s kamniško ekipo, ki bo igral v skupini C proti Vero Volleyju iz Milana, VakifBanki iz Carigrada in portugalskim Portom, ki je bil v kvalifikacijah boljši od španske Gran Canarie.

»Igranje v ligi prvakinj je bila nepozabna izkušnja, ki si jo želi doživeti vsaka igralka. Vesela sem, da bom imela tudi v letošnji sezoni priložnost igrati proti tako močnim ekipam. Res je, da nam žreb ni bil ravno naklonjen, kajti Italijanke in Turkinje bodo izrazite favoritinje, toda proti Portugalkam se bo dalo igrati. V vsakem primeru se bomo potrudile, da bomo pokazale čim boljšo igro.«

Do prve tekme v ligi prvakov, v kateri bodo kamniške odbojkarice gostovale v Carigradu, so še slabi štirje tedni, zato bo vsa pozornost namenjena domačim tekmovanjem, prvenstvu in pokalu, konec meseca pa jih čaka še prva tekma v srednjeevropski ligi. Njihov prvi nasprotnik v tem tekmovanju bo GEN-I Volley, že v soboto pa prihajajo Koprčanke, ki so v prvem krogu bile v gosteh boljše od novink v ligi, Rado’lce. Z zmago so prvenstvo začele tudi Kamničanke, ki so doma premagale Ankaran, s katerimi so nekaj težav imele v tretjem nizu.

»Ker je bila to prva tekma v sezoni, se je čutilo še malo nervoze in še vedno smo v procesu uigravanja. Vesele smo bile zmage, a hkrati vemo, da imamo še veliko prostora za napredek. V vsakem primeru je bil Koper vedno trd oreh, tako da moremo v soboto vstopiti v tekmo zelo zbrano in pokazati svojo kakovost, verjamem pa, da bo tudi naša igra boljša kot minulo soboto,« se nove preizkušnje pred domačimi navijači veseli Mačkova.

Tudi preostale tri tekme drugega kroga Sportklub prve odbojkarske lige za ženske bodo na sporedu v soboto. Prvič v tej sezoni bodo igrale OTP banka Branik in SIP Šempeter, njihova preložena tekma prvega kroga bo na sporedu prihodnjo soboto. V tem krogu bosta obe ekipi gostovali, Mariborčanke v Grosuplju, Šempetranke pa v Kopru pri Ankaranu, medtem ko Novogoričanke čaka tekma v Radovljici.

Avtor: Calcit Volley; Foto: Calcit Volley

Tagi